Prije 20-ak godina Matko Grgurević radio je kao inženjer u jednoj kompaniji u Južnoafričkoj Republici i prvi put čuo za revolucionarnu tehnologiju čišćenja industrijskih pogona suhim ledom. Shvatio je da može napraviti stroj koji će biti mnogo jeftiniji od svih na tržištu i godinama je pasionirano, svake večeri nakon posla, razvijao prototip u garaži. Gospodin Matko je uspio, izgradio je biznis u JAR-u i zatim ga preselio u Slavoniju. Tako je postao protagonist serijala koji vam omogućuje najbolja mreža u Hrvatskoj.

Masnu prljavštinu s ovog starog elektromotora – suhi će led u trenu otpuhnuti.
– Ono što nekad uzme tri sata vremena suhim ledom je moguće napraviti u sat vremena, rekla je direktorica prodaje Nataša Grgurević.

Pa ne iznenađuje što upravo tu tehnologiju čišćenja biraju mnogi – od rudarske do avioindustrije. Njome se koristi i NASA, a strojeve nabavlja – u Novoj Gradiški.

– Ja vjerujem da su oni prepoznali odnos cijene i kvalitete tako da su se odlučili za naš stroj, dodao je vlasnik i direktor Matko Grgurević.

I ne samo oni. Probila se ova mala obiteljska tvrtka u svaki kutak svijeta.

– Do sada u 54 zemlje, na sve kontinente, istaknula je direktorica prodaje.

Onamo će, nadaju se, i novi stroj za proizvodnju ledenih blokova. Ovo je prototip, a ovo generalna proba.

– U avionima nema klasičnog frižidera nego se ovakvi blokovi koriste za hlađenje hrane i pića, rekao je vlasnik Grgurević.

– Posao je takve prirode da na neki način tjera čovjeka da uči da se na neki način približava novim tehnologijama prati šta se događa i to implementira, naglasio je radnik Marko Jakovac.

Pa kad kupac ima problem – oni ponude rješenje. Zato su u ovoj proizvodnji  među liderima  a zapošljavaju – domaće ljude. – Pa htio sam se ovdje zaposlit u okolici. To mi je bio cilj. Da ne idem dalje, dodao je radnik Ivan Vranković.

Zajednički im je cilj da tvrtka raste, a Slavonija napreduje. Pomažu europski fondovi, ali, kažu, uzlet bi bio veći kada bi porezna opterećenja bila manja.

Izvor: vijesti.hrt

foto: Telegram

Komentari
Prethodni članakOŠ Ljudevit Gaj: Dok jedni uživaju u izobilju, drugi pojedu samo jedan obrok dnevno
Sljedeći članakOpćina Davor raspisala natječaj za stipendiranje studenata