Obiteljsku zahvalnicu na svečanoj dodjeli priznanja primili su bračni par Anka i Davorin Ćalić iz Davora.

Hrvatska svake godine obilježava Dan hrvatskog crvenog križa 22. listopada i Dan dobrovoljnih darivatelja krvi, 25. listopada. Dani su to kada želimo podsjetiti na sve djelatnosti Crvenog križa, na sve one ljude, volontere, darivatelje, sve one koji su uključeni u lanac dobrote i humanosti. Svakodnevno, godinama čine dobra djela i zato ne traže ni pažnju ni veliku pozornost. A to su, zapravo, ljudi koji čine velika djela jer činjenica je da jedna doza krvi može spasiti čak tri života, – istaknuo je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška Dario Pauković.

-” Nas petero iz obitelji darujemo krv kad god je akcija darivanja krvi. Naši ponos su Matej, Maja i Tena. Matej ima 24 godine, Tena će uskoro roditi. Mi smo ponosni roditelji i baka i djed. Prvi je krenuo muž, onda smo slijedili njegov primjer i uključivali se u akcije dobrovoljnog darivanja. Drago mi je što sam među rijetkim ženama ovdje, to darivanje krvi kratko traje a puno pomogne. Sad su nešto zakomplicirali, prije smo odlazili u transfuziju u novogradišku bolnicu. Išli smo svaka tri mjeseca, a onda su počeli dolaziti iz Zagreba pa sad angažiraju medicinare iz Osijeka. Brojne su tu i obveze pa se nekad ne uspijemo okupiti na akcijama no nastojimo biti redovni, kao i naša djeca,”- kaže nam Anka.

-” Kome ide moja krv nije mi bitno, jedno darivanje krvi spašava tri dječja života, a ja imam 60 darivanja. Dokad budemo mogli, ići ćemo na akcije, a djeca će nastaviti kasnije,” – rekao nam je Davorin.

-” Zajedničkim trudom i radom, uspjeli smo djecu odgojiti i odškolovati. Uz razgovor i dogovor se sve može, proletilo nam je ovih 30 godina braka. Ma bilo je svega ali uz ljubav i poštovanje, i ženinu zadnju sve ide na bolje,” – zaključuje glava obitelji.

Davor je posebno mjeseto ali nismo mi drugačiji, samo bi se drugi trebali ugledati na Davorčane, kažu kroz osmjeh bračni par Ćalić.

 

Komentari
Prethodni članakVolite online kupovinu? Evo kako se možete zaštititi od online prevaranata
Sljedeći članakNovogradiški vatrogasci dobrog srca u još jednoj akciji