U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška jučer je održana tradicionalna svečanost dodjele priznanja zaslužnim dobrovoljnim darovateljima krvi. Kako je istaknuo ravnatelj Dario Pauković, prilika je to zahvaliti svim darovateljima na toliko puta iskazanoj hrabrosti i nesebičnosti, a zahvalnice, medalje i priznanja dobili su darivatelji koji su 40, 50 i 100 puta darovali krv, a uručena je i obiteljska zahvalnica. Pozdravne riječi okupljenim darivateljima krvi uputio je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška Dario Pauković:

– Hrvatska svake godine obilježava Dan hrvatskog crvenog križa 22. listopada i Dan dobrovoljnih darivatelja krvi, 25. listopada. Dani su to kada želimo podsjetiti na sve djelatnosti Crvenog križa, na sve one ljude, volontere, darivatelje, sve one koji su uključeni u lanac dobrote i humanosti. Danas ćemo zahvaliti darivateljima krvi, ovim skromnim, samozatajnim ljudima koji su danas s nama. Svakodnevno, godinama čine dobra djela i zato ne traže ni pažnju ni veliku pozornost. A to su, zapravo, ljudi koji čine velika djela jer činjenica je da jedna doza krvi može spasiti čak tri života. Dan darivatelja krvi prilika je zahvaliti svima koji su učinili ovu plemenitu gestu i pozvati ostale da učine isto. Svi vi koji ste se okupili danas i koji ćete primiti priznanja istinska ste vrijednost ovoga društva i budite ponosni na činjenicu da vaša plemenitost spašava živote, stoga vam hvala na tome – istaknuo je Pauković.

Riječi zahvale darivateljima krvi uputili su i načelnik Općine Cernik Vitomir Žakić, predsjednik Crvenog križa Brodsko posavske županije Mato Modrić i predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška Zrinka Ferenčina. Uslijedila je i dodjela priznanja:

Zahvalnicu, medalju i županijsko priznanje te novčanu nagradu Općine Cernik za sto puta darovanu krv je dobio Zvonko Galik.

Obiteljsku zahvalnicu primili su bračni par Anka i Davorin Ćalić iz Davora.

Zahvalnicu, medalju i priznanje Crvenog križa Brodsko posavske županije za 50 puta darovanu krv primili su:

Željko Cindrić, Marko Derežanin, Marin Marjanović, Ivan Mihić, Igor Šupica, Tomica Švađumović, Verner Veselić, Josip Romić, Mario Bulf, Dubravko Kovačević, Vedran Rafajac i Nikica Trnka.

Zahvalnicu i značku Hrvatskog crvenog križa za 40 puta darovanu krv primili su Petar Blažeković, Stjepan Budić, Nikola Gelemanović, Nikola Matijašević, Milenko Stepić, Mladen Švađumović, Dinko Trobić, Antun Brajdić, Albert Brkljača, Dražen Đurić, Darko Katarina, Damir Lovrić, Berislav Maćašević, Tomislav Matešković, Matej Severović, Željko Sorić, Alojz Strinavić i Stjepan Turčin.

Komentari
Prethodni članakDom zdravlja Nova Gradiška bogatiji za još jedno sanitetsko vozilo
Sljedeći članakU Brodsko posavskoj županiji raste broj novozaraženih: U posljednja 24h imamo 259