U organizaciji Udruge veterana 3. gardijske brigade “Kune” ogranak Nova Gradiška  na Goricama je svečano obilježena 33. obljetnica osnutka 3. satnije 3. bojne 3. gardijske brigade HV-a “Kune” Nova Gradiška.

Svečanost obilježavanja započela je mimohodom do spomen ploče pored crkve sv. Vida na Goricama, gdje je i služena sv. misa. Potom su položeni vijenci i zapaljene svijeće, te je minutom šutnje i molitvom odana počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, a napose dvadesetšestorici hrabrih pripadnika 3. novogradiške satnije 3. bojne 3. gardijske brigade “Kune”, koji su na ovom području dali ono najvrjednije od sebe, svoj život u svrhu stvaranja slobodne Republike Hrvatske.

Svečanosti obilježavanja prisustvovali su uz obitelji poginulih Hrvatskih branitelja i članovi 3. novogradiške satnije 3. bojne 3. gardijske brigade “Kune” na čelu s predsjednikom Draženom Rossiem, izaslanik potpredsjednika Vlade RH Tome Medveda, general zbora u miru Josip Lucić; članovi Udruge veterana 3. gardijske brigade “Kune” iz Osijeka s predsjednikom Tihomirom Kmetom; jedan od ratnih načelnika saniteta Glavnog stožera HV-a Kornelije Brkić; izaslanik Brodsko-posavske županije i voditelj Odsjeka za hrvatske branitelje Branko Szabo; koordinator Grada Nova Gradiška natporučnik u miru Vlatko Greiner i vijećnik Marijan Radić i drugi.

Moderator svečanosti bio je član predsjedništva Udruge veterana 3. gardijske brigade „Kune” ogranak Nova Gradiška, umirovljeni bojnik Marko Derežanin:

-“12. lipnja 1991. ovdje u Goricama 110 pripadnika policijske postaje Nova Gradiška obuklo je šarenu odoru i formiralo 3. satniju 3. bojne 3. gardijske brigade kasnije pod nazivom “Kune”. Djelovali smo i branili ovo područje od banjalučkog korpusa koji je prešao rijeku Savu. Branili smo i zaustavili neprijatelja ovdje na Goricama, a to je dominantna točka na kojoj se branio i obranio naš grad Nova Gradiška.”

Komentari
Prethodni članakSustav učenja Play Attention odsada i u OŠ I. G. Kovačića, Staro Petrovo Selo
Sljedeći članakNajava: Kino večer Marijinih obroka u novogradiškom Gradskom parku