Općina Staro Petrovo Selo prepoznala je važnost uvođenja sustava Play Attention u rad OŠ I. G. KOVAČIĆA doniravši sredstva za nabavu ovog vrijednog uređaja, potrebnog u radu s učenicima s poteškoćama.

Rad s učenicima s dijagnosticiranim teškoćama izazovan je zbog pojave sve izraženijih teškoća proizišlih iz suvremenog načina života: izloženosti ekranima, kao i manjka kretanja i fizičke aktivnosti te se, upravo iz tih razloga, iz godine u godinu povećava broj učenika s utvrđenim poteškoćama čitanja, pisanja i računanja, a sve je učestalija i kratkotrajnost pozornosti kod učenika.

Play Attention tehnologija pomaže kod ADHD-a, blagog oblika autizma, disleksije i diskalkulije te razvija održavanje pozornosti, pospješuje ignoriranje ometajućih sadržaja, razvija vještine pamćenja i organiziranja te ubrzava izvršavanje radnih zadataka.

Na djeci privlačan način, putem računalnih igara, omogućava razvijanje raznih vještina, koje su preduvjet uspješnog učenja, i to prvenstveno kognitivnih vještina, poput razvoja pozornosti, vidnomotorne koordinacije, kratkoročnog pamćenja, vizualne memorije, a također i socijalnih vještina.

Play Attention vodeća je biofeedback tehnologija u obrazovanju u nas i u svijetu. Trenutno se koristi u preko 30 škola diljem Hrvatske, kao i u mnogim privatnim centrima, udrugama, klinikama i bolnicama. Osim Hrvatske, aktivno se primjenjuje i u Sloveniji, Srbiji, BiH te Makedoniji.

Edukaciju iz rada na Play Attention sustavu u našoj školi prošle su pedagoginja Martina Šamal, socijalna pedagoginja Dijana Vlaović, knjižničarka Snježana Jureković te učiteljice Marina Benakić i Ivana Volarić omogućivši na taj način stjecanje certifikata školi za provođenje tretmana Play Attention sustava.

Edukaciju, kao i podršku sustavu, provode Udruga za razumijevanje ADHD-a Buđenje i Neurotech, vođeni predsjednikom Udruge i predstavnikom Play Attentiona za Hrvatsku Markom Ferekom.

“Zahvaljujemo Općini Staro Petrovo Selo na ovoj vrijednoj donaciji, kao i Udruzi Buđenje i Neurotechu na iskazanoj podršci!” – naglasili su iz škole. 

Tekst: Dijana Vlaović i Snježana Jureković

 

Komentari
Prethodni članakProKnjižiMe by Mirela Relković: Lalala
Sljedeći članakObilježena 33. obljetnica osnutka 3. satnije 3. bojne 3. gardijske brigade “Kune”