Putovanje Magnusa MacFarlane-Barrowa i Gerarda Butlera imat ćete priliku vidjeti u filmu Marijinih obroka ‘Ljubav dopire svuda’ koji će se prikazati u gradskom Parku Nova Gradiška 16. lipnja 2024. godine u 19h.

Marijini obroci, humanitarna organizacija koja uspostavlja program prehrane u školama, udružila se s dugogodišnjim podupirateljem i hollywoodskom zvijezdom Gerardom Butlerom kako bi snimili film Ljubav dopire svuda, koji prati glumca i producenta dok putuje Liberijom i Haitijem s osnivačem humanitarne organizacije, Magnusom MacFarlane-Barrowom, kako bi vidio rad organizacije.

2010. godine poznati hollywoodski glumac imao je priliku uručiti osnivaču Marijinih obroka CNN-ovu nagradu ‘Heroj CNN-a’ za rad humanitarne organizacije. Nakon kratkog razgovora s Magnusom, Gerard je rekao: Pomislio sam si, čovječe ti si nevjerojatan! I nakon toga, brzo smo postali prijatelji.”

Tri godine kasnije Magnus je pozvao Gerarda da mu se pridruži na putovanju u Liberiju, gdje su posjetili školske kuhinje Marijinih obroka. Tijekom tog putovanja Gerard je rekao: Zadivljen sam snagom ljudskog dostojanstva – Marijini obroci temelje se na poštivanju i promicanju ljudskih vrijednosti i kulture i pokazuju što su sve u stanju učiniti.”

Magnus je uvijek isticao zahvalnost za Gerardovu predanost promoviranju rada humanitarne organizacije i nadu da će njegov angažman pomoći u dopiranju do većeg broja gladne djece. 2018. godine Gerard je pozvao Magnusa da zajedno posjete još neko mjesto u kojem djeluje program prehrane Marijinih obroka, te su se zaputili na Haiti. Tada su imali prilike vidjeti i škole u kojima Marijini obroci još nisu započeli dijeliti obroke i vidjeti stvarnu razliku koju jedan obrok dnevno može imati na živote djece. Gerard je istaknuo: “Stvaram filmove o herojima, no oni su često u velikim i prenaglašenim uvjetima. Onda dođete ovdje i shvatite da su heroji upravo tu… učitelji u školama su heroji, djeca koja svaki dan dolaze praznog želuca u školu kako bi dobili obrazovanje su heroji.”

Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi svega 22 €.

Ulaz je Slobodan, svi ste dobrodošli.

Komentari
Prethodni članakObilježena 33. obljetnica osnutka 3. satnije 3. bojne 3. gardijske brigade “Kune”
Sljedeći članakPredivna lokacija u Slavoniji među najpopularnijim na Instagramu u RH