Na središnjem gradskom trgu tijekom prijepodneva i ove je godine obilježen Svjetski dan prve pomoći. Tradicionalna je ovo manifestacija kojom se u cijelom svijetu, na inicijativu Međunarodne federacije društava Crvenog križa, nastoji ukazati na važnost pravodobno i na pravilan način pružene prve pomoći kao i i izgradnje svijesti o solidarnom pomaganju svima kojima je pomoć potrebna.

Ovogodišnja akcija provodi se pod motom “Budi heroj – spašavaj život” i prilika je ovo da se ukaže na važnost znanja prve pomoći u svakodnevnom životu, a posebice u slučajevima katastrofa.

 

 

 

I ove je godine novogradiško Društvo “Crvenog križa” organiziralo pokaznu vježbu ekipa Mladeži Crvenog križa na kojoj je prezentirano pružanje pomoći unesrećenima.

 

 

U obilježavanju Svjetskog dana prve pomoći sudjelovali su i djelatnici Policijske postaje, Hitne medicinske i Patronažne službe koji su građanima mjerili tlak i šećer u krvi, a kao i svake godine pridružili su im se polaznici Dječjeg vrtića Nova Gradiška i gradskih osnovnih škola.

Autor: Sanja Bukvić

 

 

 


 

Komentari