7. rujna 2014 godine Airsoft udruga Nova Gradiška je organizirala humanitarni susret za malog Gabrijela Zečevića-Tadića iz Dubovca pokraj Okučana.

Okupilo se 30-ak ljudi i sva skupljena sredstva donirali su obitelji za pomoć Gabrijelu, petogodišnjem drugom sinu i dvije i pol godine staroj kćeri. Obitelj se uz bolest malenog Gabrijela dodatno bori s teškim životnim uvjetima i potrebna im je pomoć. Do kraja mjeseca će ostati bez krova nad glavom.

Sama organizacija susreta je išla jako brzo. Od same ideje da se ova akcija provede do njezine realizacije je prošlo svega 4 dana. Prijatelji iz oklonih airsoft timova/udruga su brzo podržali cijelu akciju i odazvali se pozivu. Ugodno provedenih 8 sati uz taktičko namudrivanje, svjež zrak prirode i druženje zaokružili su skupivši koatizacije za sudjelovanje na susretu u jednu lijepu čestitku i osobno ih sutradan uručili obitelji Zečević-Tadić.

Jedan dio sredstava dobili su i od susreta koji se taj vikend održavao u Koprivnici. Dečki i cure su tamo skupili ekipu, objasnili im za koga idu skupljeni novci i svu zaradu od prodaje pića dodali na skupljeni iznos.

Ovo je samo još jedna u nizu humanitarnih akcija koje provode airsoft timovi i udruge na području cijele Hrvatske. Iako bi ovaj hobi mogao izvana izgledati kao nekakav nasilan oblik sporta koji promovira nasilje i rat, to ne samo da nije istina nego je potpuna suprotnost. Nitko od njih ne podržava bilo kakav oblik nasilja ili rata. Štoviše fizičko, psihičko ili etničko nasilje je u ovom hobiju strogo zabranjeno i kazne su drastične. Od izbacivanja iz timova, zabrane sudjeljovanja na trenizima, susretima, do prijave policiji ukoliko bi došlo do fizičkog nasilja. Ovo je jednostavno hobi koji na jednom mjestu skuplja više različitih ljubavi. Prema vojsci, policiji, oružju, taktikama, adrenalinu, prirodi, preživljavanju u prirodi, orjentaciji, poznavanju različitih tehnologija, druženju uz vatricu i roštilj. U njihovim edovima su aktivni pripadnici vojske i policije, branitelji, odvjetnici, serviseri, web dizajneri, doktori itd. Jedan odličan oblik za ispuhivanje nakupljenog stresa tijekom radnom tjedna.

Zahvaljuju klubovima i udrugama koji su pomoglu u realizaciji ovog humanitarnog susreta:

AU Petrinja
AT Štakori
AT B.I.A.
AT Assassin’s
AT Ares
AU Moslavina
AU Mantis
AU Podravina
OPG Dukanović Marija (Dario) Podvrško
Zlatko Lozer

i ostala airsoft scena.

Autor: Hrvoje Kraft, Nikola Knežević/photo: facebook

Komentari