Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u RH, (27. veljače), Policijska uprava brodsko-posavska, na parkiralištu ispred zgrade Brodsko-posavske županije predstavila je svoju opremu kojom se policijski službenici koriste kako svakodnevno tako i u kriznim situacijama. Policija, kao sudionik sustava, svojim kapacitetima značajno doprinosi Sustavu civilne zaštite u kriznim situacijama uz sve ostale žurne službe pri poslovima zaštite i spašavanja zdravlja, okoliša, dobara, imovine i onog najvažnijeg, ljudskih života.

Šestu godinu za redom u Hrvatskoj se zadnje srijede u veljači obilježava „Dan ružičastih majica“, s ciljem povećanja svijesti građana o problemu vršnjačkog nasilja. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega na konstruktivan i inteligentan način je riješeno sustavno zlostavljanje jednog dječaka. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol protivljenja nasilju u cijelom svijetu. Vršnjačko nasilje je prisutno u svim okruženjima i predstavlja veliki problem u našem društvu.

Policijska uprava brodsko-posavska kroz razna preventivna i edukativna predavanja u vrtićima i školama prisutna je od najranijih dana djetetovog života u kreiranju njegovog mišljenja o različitosti i nasilju. Različitost ne smije biti prepreka prijateljstvu i zajedništvu, a pogotovo ne jezik nasilja. Svjesni te činjenice policijski službenici na čelu s načelnikom Policijske uprave brodsko-posavske, Antunom Valićem, odlučili su jučer biti dio djece koji su najvitalniji dio našeg društva i sportskom aktivnošću, odigranom odbojkaškom utakmicom između ekipe nastavnika Osnovne škole Hugo Badalić i policajaca Policijske uprave brodsko-posavske i ekipe učenika Osnovne škole Hugo Badalić odaslati poruku da ne želimo biti društvo nasilja, već društvo tolerancije.

 

Komentari