Članovi Kulturno umjetničkog društva „Drežnik” po prvi su se puta odlučili organizirati jedinstvenu manifestaciju „Dječje kolo na medanu”.

Od davnina su se na medanu, u središtu mjesta, skupljali mještani Drežnika kako bi pjevali i plesali. Tu se održavao društveni i kulturni život ovoga mjesta, stoga su članovi ovog kulturno umjetničkog društva prije 16 godina odlučili pokrenuti smotru folklora „Kolo na medanu”.

Kroz proteklih 16 godina ugostili su na smotrama niz kulturno umjetničkih društava, a budući da u ovom društvu djeluje i dječja foklorna skupina pod vodstvom Josipe Akmačić odlučili su, po prvi puta, pokrenuti i dječju smotru folklora pod nazivom „Dječje kolo na medanu”.

Smotra će se održati sutra, 2. ožujka u domu u Drežniku s početkom u 19,00 sati.

Uz domaćine članove KUD-a „Drežnik”, nastupit će i učenici Osnovne škole „Vladimira Nazora” iz Adžamovaca, Hrvatska kulturno umjetnička udruga „Trenk” Nova Gradiška, kulturno umjetnička društva „Dragalić”, „Godinjak”, „Slavonija” Gornji Andrijevci, Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Slavonija” Jakšić, Društvo Naša djeca „Osmijeh” Rajić i Kulturno umjetnička udruga „Marijan Lanosović” Orubica.

Pokrovitelj je manfiestacije Općina Rešetari, a nakon programa slijedi zabava uz Tamburaški sastav „Žute dunje”.

 

Komentari