Novogradiška Udruga dijabetičkih bolesnika „preselila” je na novi prostor, u Ulicu slavonkih graničara 7. Kako ističe Tereza Grgić, predsjednica udruge zahvalni su Gradu Nova Gradiška na tome i nadaju se da će njihovi članovi i dalje navraćati i družiti se:

– U novom smo prostoru u kojemu ćemo obavljati sve naše buduće aktivnosti. Radit ćemo svakog prvog i trećeg četvrtka u mjesecu u vremenu od 9,00 do 12 sati.

Dakle, već 6. kolovoza otvorit ćemo vrata našim članovima i svim zainteresiranim sugrađanima. Naručili smo još dva aparata s kojima ćemo raditi. Mjerit ćemo holeksterol i trigliceride, nadam se da ćemo ih uspjeti nabaviti i pomoći građanima koliko mi možemo. Iako je vrijeme ljetnih odmora, ali i epidemije koronaviursa, nastojimo raditi koliko možemo. Održali smo godišnju skupštinu, sudjelovali u europskom projektu prevencije dijabetesa „Zdravi ljudi, zdrava općina”, naravno pridržavajući se epidemioloških mjera. Dosada smo okupljali, uglavnom, starije osobe, no u posljednje vrijeme nam se pridružilo desetak mlađih osoba tako da sada brojimo 60 članova. Nastojimo uvijek biti na usluzi našim članovima, jedino nam je žao što su ove godine, zbog novonastale situacije s pandemijom koronavirusa izostala naša tradicionalna druženja i izleti u Daruvarske toplice, no zdravlje je najbitnije – kaže Tereza Grgić.

Komentari