Uz posebne epidemiološke mjere i bez nazočnosti predsjednika Republike  danas je konstituiran  novi, 10. saziv Hrvatskog sabora od stjecanja neovisnosti.

Izborom Gordana Jandrokovića za predsjednika Sabora konstituiran je 10. saziv. To je po drugi put da je Jandroković predsjednik Sabora, a vodi ga od svibnja 2017. godine. Izabrano je i Mandatno-imunitetno povjerenstvo, pet potpredsjednika Sabora kao i radna tijela.

Predsjednik MIP-a Robert Jankovics nakon sjednice je podnio izvješće o rezultatima izbora, odnosno o izabranim zastupnicama i zastupnicima. Izvješće je prihvaćeno jednoglasno sa 149 glasova za. Zatim su zastupnici, koji su na parlamentarnim izborima izborili mandat, položili prisegu.

Za potpredsjednike Hrvatskog sabora izabrani su Željko Reiner, Ante Sanader, Furio Radin, Rajko Ostojić i Miroslav Škoro.

Hrvatski sabor na konstituirajućoj sjednici izabrao je odbore važne za svoj daljnji rad, odnosno njihove predsjednike, potpredsjednike i članove te tako završio svečani dio zasjedanja.

Među novoizabranim saborskim zastupnicima s liste SDP-a u Hrvatski sabor je ponovno ušao i novogradiški gradonačelnik Vinko Grgić koji je imenovan i potpredsjednikom Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo.

– Čast mi je ponovno naći se u saborskim klupama i dobiti šansu zastupati interese naših građana. Nastojat ću biti aktivan dionik saborskih rasprava i svojim radom i angažmanom raditi na prosperitetu i boljitku svih nas. Također, smatram da će i moje profesionalno usmjerenje dipl. ing arhitekture u svakom slučaju pridonijeti kvalitetnom radu Hrvatskoga sabora i Odbora u koji sam izabran – kaže Grgić.

 

 

Komentari
Prethodni članakNovogradišku Udrugu dijabetičkih bolesnika odsada potražite u središnjoj gradskoj ulici
Sljedeći članakHZJZ objavio preporuke za održavanje koncerata i drugih manifestacija