U hotelu “Tomislav” jučer je održana završna konferencija projekta “Zaželi- Program zapošljavanja žena u općinama Davor, Dragalić i Vrbje”.

Prijavitelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška, a partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod, Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška, Općina Davor, Općina Dragalić i Općina Vrbje.

U sklopu projekta “Program zapošljavanja žena” zaposleno je 45 žena na 24 mjeseca također kroz projekt je obrazovano i osposobljeno 42 žene u cilju povećanja njihove konkurentnosti na tržištu rada i to:

– 2 žene za njegovateljicu
– 2 žene za zanimanje računalni operater
– 38 žena za gerontodomaćicu.

Projekt je trajao 30 mjeseci i obuhvatio je 319 krajnjih korisnika. Podijeljeno je ukupno 5.400 paketa higijene i 450 paketa opreme za higijenu krajnjim korisnicima.

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška, Franjo Pavlović

-“Iskustva s terena su jako pozitivna. Pružili smo priliku ženama da se zaposle, da rade s jedne strane, a s druge strane sve što su zaradile su i trošile, a to je pomoć i lokalnoj zajednici u kojoj one djeluju. Također ovo je pomoć i korisnicima koje smo obilazili da se ne osjećaju zapušteno, zapostavljeno i da vide da ima netko tko se o njima brine i tko im želi olakšati njihove staračke dane.”

Komentari
Prethodni članakObavijest iz Vodovoda zapadne Slavonije o problemima u distribuciji pitke vode
Sljedeći članakNovogradišku Udrugu dijabetičkih bolesnika odsada potražite u središnjoj gradskoj ulici