Vokalna skupina „Aurora” sinoć je bila uspješan domaćin i organizator još jednog slavljeničkog koncerta Gradu i Župi u čast. U povodu Dana grada i blagdana župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u novogradiškom Domu kulture održale su cjelovečernji koncert, a u goste su pozvale i Zbor mladih „Živa voda” iz Davora i mladog novogradiškog glazbenika, Martina Kekeza.

Kako ističe njihova predsjednica Dragica Kekez, Vokalna skupina „Aurora“ djeluje od ožujka 2017. a osnovana je s ciljem okupljanja ljubitelja moderne glazbe, te razvijanja i unapređivanja kulturno-umjetničkog amaterizma na području glazbe u Novoj Gradiški i okolici. Pjesme izvode višeglasno a cappella i uz instrumentalnu pratnju, a na repertoaru su im domaće i strane moderne, zabavne, tradicijske i duhovne sklade. Ova skupina trenutno broji 7 članica, a umjetnička voditeljica je Veronika Terzić. Od svog osnutka imali su nekoliko zapaženih nastupa što u gradu, što izvan grada. Od 2018. konstantno provode projekte financirane od grada Nova Gradiška: kao samostalne koncerte predstavljaju projekte: „ Aurorine glazbene poslastice“, „Sretan ti rođendan, grade moj“, „Aurorina božićna čarolija“, u suradnji sa školom i vrtićem projekt „Mi smo djeca vesela“, „Glazeni labos“, a sa Udrugom umirovljenika „Starost može biti radost“ kojima obuhvaćaju sve dobne skupine, od vrtićke dobi do umirovljenika. Na području grada skupina surađuje s brojnim udrugama grada. Vokalna skupina je aktivna i u vjerskim krugovima, pa je tako nastupala na koncertu „Terezijanum“, obilježila je Majčin dan, svake godine sudjeluje u paljenju adventske svijeće, pjevala na misi za Božić i Uskrs, te je uveličala mnogobrojna svadbena slavlja u crkvama.

Osim u gradu, članice imaju mnoge zapažene nastupe i izvan njega, nastupale su u Orubici, Davoru, Slavonskom Brodu, Okučanima, Konjšćini na koncertu Velikom Taboru, a posebno ističu nastup u Karlovcu u svibnju 2019. godine na Međunarodnom natjecanju zborova „Aurora Canat“ na kojem su osvojili srebro.

I ove su godine održale ljetni koncert “Aurorine glazbene poslastice” u našem gradskom parku u kojem su ugostile članice Ansambla flauta” Le pont”pod vodstvom profesorice Daliborke Krešić te našeg sugrađanina Tihomira Kudru, koji se predstavio popularnim skladbama na saksofonu.

Izuzetno zadovoljstvo im je bilo gostovati na ovogodišnjem Novogradiškom ljetu gdje su se odazvali pozivu Gradskog orkestra Grada.

Krajem rujna su sudjelovale na 7.vinskim popevkama u Pregradi, a potom održale i koncert u Oroslavju pod nazivom “Susret prijatelja”na poziv prijateljske vokalne skupine KUD-a Sloboda iz Oroslavja.

Odličnu suradnju imaju i s vokalnom skupinom Ad Astra iz Sl.Broda koje si ih pozvale na “Festival dobrih vibracija” koji je održan 10.studenog.

Velika im je čast bila sudjelovati na nedavno održanom humanitarnom koncertu održanom u našem gradu, gdje su uz brojne izvođače s hrvatske glazbene scene, dobile čast da predstave svoj način pjevanja i daju svoj doprinos humanitarnom projektu.

Članice Vokalne skupine „Aurora” su Veronika Terzić-alt, umjetnička voditeljica, Dragica Kekez– sopran i prva među jednakima – predsjednica AURORA; Danijela Šmuljić Matošević– sopran, Koraljka Hausnet – Lasović – sopran, Marinela Banovčić -mezzosopran, Mirela Brlić Trnka-mezzosopran, Helena Barišić -mezzosopran, Irena Bilić – Malenica -alt, Ivana Šamal Grganić – alt.

Ova neumorna skupina zaljubljenica u glazbu, zajedno s gostima podarila je Novogradiščanima sinoć vrhunski glazbeni doživljaj i bio je ovo pravi glazbeni, blagdanski uvod u nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane, ali najljepša čestitka Gradu i Župi u čast.

 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakNovogradiški školarci “Glazbom protiv ovisnosti”
Sljedeći članakJohnny Depp u biografskoj drami “Jeanne du Barry