Tradicionalno, članovi Gradske organizacije Socijaldemokratske partije Hrvatske Nova Gradiška sinoć su obilježili Međunarodni dan žena. Uz zajedničko druženje, podsjetili su se na ulogu žene u društvu i mjesto koje treba zauzimati. Kako je istaknuto, unatoč pomacima u ostvarivanju njihovih socijalnih, ekonomskih i političkih prava, borba za jednakost i ravnopravnost žena i dalje traje, no u SDP-u ženi oduvijek žele dati mjesto koje zaslužuje. Položaj žena u Hrvatskoj, tako i globalno, može se unaprijediti samo promjenom ekonomske paradigme, politikama zaštite okoliša i održivog razvoja te nedvosmislenom promocijom rodne ravnopravnosti, ekonomske i socijalne jednakosti, sigurnosti i mira, istaknuto je na sinoćnjem druženju.

Međunarodni dan žena svojim kolegicama čestitali su, stoga sinoć, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Vinko Grgić i povjerenik županijske organizacije SDP-a Stribor Valenta.

– Prije četiri, pet godina mi smo “probili led” obilježavanja ovoga dana. Nažalost, u nedavnoj prošlosti Dan žena se smatrao događajem vezanim uz prošli sustav, što nije točno. Ovaj datum datira još iz davnih vremena kada su žene počele tražiti svoja prava. Danas je ovo praznik koji slave sve stranke i političke opcije. To je jedna od naših borbi koju smo uspjeli realizirati i pokazati da ima smisla. Danas želim čestitati svojim kolegicama, simpatizerima stranke i svim ženama našega grada – kaže gradonačelnik Vinko Grgić.

– Uključivost i ravnopravnost žena svakako je demokratski standard svakog društva. Mi u SDP-u posebno njegujemo tu tradiciju i prije svih, državne regulative i političkih stranaka, imali smo žene zastupljene na našim listama. Borba protiv svakog oblika diskriminacije, bilo po pitanju spola, majčinstva, posebno na tržištu rada traje svakodnevno. Apsolutno, tu je i borba protiv svakog obilika nasilja nad ženama, bilo fizičkog, psihičkog, političkog i svakog drugog, to nam je u temeljima stranke – kaže Stribor Valenta.

– Pripreme za izbore su počele. S kandidatima ćemo u javnost “izići” sljedeći tjedan. Ovaj puta na županijskoj razini idemo s jednom širom koalicijom, programi su zacrtani i mislim da na ove lokalne izbore idemo s jednom ozbiljnom pričom – dodaje Valenta.

 

Komentari
Prethodni članakRedovite letačke aktivnosti zrakoplova MIG-21
Sljedeći članakOdržan Kongres poduzetnica JI Europe 2017 – Mirela Glavaš predstavila projekt Grad prijatelj ženskog poduzetništva/video