Iz tvrtke Kontoar d.o.o. dobili smo kompletan program Kongresa, kojeg prenosimo u cijelosti.

Preko 650 uzvanika iz zemalja regije, velikom većinom žena, sudjelovalo je u prvom Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe u Zagrebu. Simbolično na Međunarodni dan žena, kongres je okupljenim predstavio dodatni vjetar u leđa, bilo da već jesu u poduzetničkim vodama ili u njih tek spremaju.

 

PRIJAM I DOMJENAK KOD MILANA BANDIĆA

Dan prije kongresa, istaknuti sudionici su se okupili u zagrebačkoj Palači Dverce gdje je okupljene ugostio gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić. Četrdesetak uzvanika moglo je razmjeniti nekoliko riječi i iskustava uoči kongresa, a druženje je nastavljeno uz domjenak.

 

PROTOKOLARNI DIO KONGRESA

Nakon registracije sudionika, kongres je otvoren nastupom sopranistice Antonie Mirat nakon koje su se pred nazočnima našli Sanela Dropulić (voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra), dr. Michael A. Lange (Zaklada Konrad Adenauer), g. Milan Bandić (gradonačelnik Grada Zagreba) te naša Mirela Glavaš, idejna začetnica projekta Grad prijatelj ženskog poduzetništva (u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom Sanele Dropulić)  koji je ovom prilikom predstavila te uručila povelje gradonačelnicima prvih gradova prijatelja – Zaprešić (Željko Turk), Zagreb (Milan Bandić), Nova Gradiška (Vinko Grgić), Lipik (Vinko Kasana). Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zbog obaveza ipak nije mogla sudjelovati kongresu no to nije ništa umanjilo važnost i kvalitetu ovog hvalevrijednog okupljanja.

 

 

RADNI DIO KONGRESA

U radnom djelu kongresa, održana su kratka predavanja koje su održale neke od super uspješnih poduzetnica regije, ali i jedan poduzetnik, a među predavačima su se našli gđa Dragana Jovanović (Life & health coach, Srbija) – tema: Žena na prvom mjestu, gđa Mirsada Mehremić (IUS LLC Sarajevo) – tema: Poduzetništvo i koncept cjeloživotnog učenja, gđa Tanja Skaza (Skaza plastika, Slovenija) – tema: Od plastičnog proizvoda do branda Skaza, gđa Ljubica Kostić-Bukarica (Asocijacija poslovnih žena Crna Gora) – tema: Značaj motivacije i primjera dobre prakse za razvoj ženskog poduzetništva te g. Siniša Prugovečki (Metroteka d.o.o. Zagreb) – tema: Što nas čeka ako žene zaista postanu ravnopravne. Osim predavanja, održana su i 3 zanimljiva panela pod temama “Poduzetništvo: Ljudi. Suradnja. Razvoj. Sigurnost.”, “Regionalna poduzetnička (ne)suradnja” te “Poduzetnička (ne)iskustva” u kojim su sudjelovale brojne uspješne poduzetnice i poduzetnici. Između predavanja i panela održano je nekoliko pauza za kavu te ručak koji su osigurani za sve sudionike kongresa.

 

VAŽNOST OVAKVIH DOGAĐAJA I ZA LOKALNO PODUZETNIŠTVO I MANJE SREDINE

Mirela i Alen su ovim putem razgovarali i ostvarili kontakt s mnogim uspješnim čelnim ljudima tvrtki i organizacija jugoistočne Europe, kao i s utjecajnim ljudima na raznim pozicijama koji prepoznaju važnost malog poduzetnika i voljni su pomoći, educirati, ulagati i širiti poslovanje prema manjim sredinama.

Isto tako, mali poduzetnici često zanemaruju ovakve i slične događaje jer smatraju da im možda tu nije mjesto, ali upravo suprotno. Ovakva događanja su upravo vjetar u leđa i odličan izvor informacija te konkretnih primjera koji dolaze iz prve ruke. Poduzetnici ukazuju na prilike, probleme i trendove, raspravlja se o konkretnim stvarima i stvara se odlična pozitivna zajednička energija.

Posebno nam je drago da su na Kongresu sudjelovale i poduzetnice iz Nove Gradiške – kozmetički salon Helena, Salon za organizaciju vjenčanica Exclusive, frizerski salon za muškarce i žene Fancy i nakit Dhalia by Dahlia koje su zajedničkom prezentacijom svojih proizvoda pokazale odličan primjer zdrave suradnje i poslovanja te ovaj kongres prepoznale kao nešto korisno, zanimljivo i potrebno.

 

ZAHVALA ZA PODRŠKU

Ovim putem želimo iskazati i zahvalu svima onima koji su nas podržali u ovom projektu i onima koji su bili naši gosti. Naš prijatelj i počasni građanin Nove Gradiške, ratni umirovljeni general Mladen Mikolčević, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, njegova zamjenica Vesna Đapić i voditeljica odsjeka za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj, gospodin Keith Probert i Izabela Probert (Viimi – You & Us), Nikolina Ćorković (Dva krila d.o.o.), Slavica i Stanko Krištof (caffe bar Škorpion, Štivica), gđa Barica Marjanović (Šljunčara Davor), Ivana Trupina (LAG “Zapadna Slavonija”), Maja Lučić,  gđa Zorica Gregorić, dr. Vesna Oršulić, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, grdonačelnik Zaprešića Željko Turk, medijski pokrovitelji Radio Nova Gradiška, Slavonski.hr, Radio Slavonija, Požega portal, Novagra i našem najboljem timu Kontoar d.o.o. – Barica Bartolović, Sandra Granda Ćuže, Josipa Barišić, Marija Stipić, Domagoj Jakić i Tamara Zebić – hvala Vam svima! Našim klijentima zahvaljujemo na razumjevanju što nismo radili 8. ožujka, a to je ujedno i prvi put ikad da radnim danom bili zatvoreni.

 

image-0-02-05-bb8c45f953e05070d46d087437db64a40c353d8e1c8480425ef01d30ebba327c-V 

FB_IMG_1488969591577

DSC_1790

DSC_1751

Komentari
Prethodni članakNovogradiški SDP-ovci proslavili Međunarodni dan žena / photo
Sljedeći članakEvo kada ćete u mirovinu prema najnovijem prijedlogu