Novogradiški policajci spriječili ozljeđivanje muškarca

Prilikom redovite ophodnje dana 8. kolovoza, u 23.45 sati, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, na parkiralištu u Gundulićevoj ulici, uočili su mušku osobu koja nogama udara drugu mušku osobu, a koja leži na tlu. Policajci su odmah izdali upozorenje počinitelju da prestane na što se isti oglušio i nastavio sa udaranjem, no policajci su spriječili daljnje „cipelarenje“. Nad počiniteljem su uporabili sredstva prisile (sredstva za vezivanje) i priveli ga u policijsku postaju. Utvrđeno je da se radi o 31-godišnjaku koji je nogama po tijelu udarao 60-godišnjaka zbog narušenih međuljudskih odnosa od ranije. Alkotestom je u organizmu 31-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 1,26 promila, a kod 60-godišnjaka 1,20 promila. Zdravstveni djelatnici su u policijskoj postaji pregledali 31-godišnjaka i potvrdili da nema tjelesnih ozljeda te da je sposoban za daljnji postupak u policijskoj postaji. Ozlijeđenom 60-godišnjaku je pružena liječnička pomoć u bolnici u Novoj Gradiški gdje je konstatirano da je lakše ozlijeđen te je pušten kući. Policijski službenici protiv 31-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu Stalnoj službi u Novoj Gradiški zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Tjelesna ozljeda.

Otuđio uređaj za pranje prednjih svjetala

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 74-godišnjakom policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, jučer su potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela Krađe. Dakle, osumnjičeni je dana 6. kolovoza, u vremenu od 9 do 10 sati, u Slavonskom Brodu na parkirališnom prostoru, u Gupčevoj ulici, sa osobnog automobila (vlasništvo 35-godišnjaka) demontirao i otuđio uređaj za pranje prednjih svjetala, oštetivši pritom branik automobila. Policijski službenici protiv 74-godišnjeka dostavljaju posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Pod utjecajem alkohola narušavali javni red i mir

U Slavonskom Brodu, na Trgu Hrvatskog proljeća (prostor željezničkog kolodvora), dana 8. kolovoza, oko 3.20 sati, alkoholizirani 42-godišnjak (2,34 promila) i 32-godišnjak (1,93 promila) su narušavali javni red i mir. Konzumirali su alkoholna pića na javnom mjestu, te su im policijski službenici izdali prekršajne naloge zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Nadalje, istoga dana oko 19.20 sati, također na Trgu Hrvatskog proljeća (prostor autobusnog kolodvora), alkoholizirani 30-godišnjak je narušavao javni red i mir vikom i galamom te kod sebe nije imao osobnu iskaznicu. Također je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike te je priveden u policijsku postaju gdje su ga pregledali zdravstveni djelatnici i konstatirali da je neozlijeđen i sposoban za zadržavanje u policijskoj postaji. Alkotestom je u organizmu 30-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 2,05 promila. Policijski službenici protiv 30-godišnjaka podnose prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici.

Komentari
Prethodni članak“Fiesta” – sinonim za kvalitetu i eleganciju
Sljedeći članakPrijavite se: Pričaonica i radionica kamišibaj kazališta te likovna radionica za djecu