Iako nas Slavonce, poput recimo Dalmatinaca za koje se zna kako su genetski predodređeni pjevači, do nedavno nitko nije smatrao uspješnim plesačima, članovi Plesnog studija Marine MIheličić, zahvaljujući kontinuiranom radu i entuzijazmu vodstva, još su se jednom popeli na krov plesnog svijeta.

Ovogodišnji ESDU WORLD DANCE MASTERS, Poreč 2012., prestižno svjetsko plesno natjecanje, u trajanju od 16.do 21.svibnja, zahvaljujući sjajnim koreografijama prezentiranima na kvalifikacijama u Splitu, još jednom je dočekalo i mlade novogradščane i požežane okupljene u iznimno kvaltetan i nadaleko prepoznatljiv ,Plesni studio Marine Mihelčić. Svjetska smotra plesa ove je godine u Hrvatskoj okupila više od 5 tisuća natjecatelje sa svih meridijana i paralela-od Austrije,Njemačke, Mađarske, Italije, Malte,Meksika,Južnoafričke republike,Španjolske, Ukrajine, Finske, Poljske,Velike Britanije, ali i susjednih Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije i pokazala kako je ples kao sport, ali i umjetnost,diljem zemaljske kugle sve omiljeniji.

 

Jedinstvena dicsciplina koja ujedinjuje ritmiku, koreografiju, iznimnu fizičku pripremu, ali i osjećaj za glazbu i ritam, kroz pet dana natjecanja predstavio je najuspješnije svjetske plesače u nekoliko kategorija-od onih plesnih do dobnih, u raskošnim i iznimno zahtjevnim koreografijama.

 

Broj osvojenih odličja, nemoguće je prebrojati, ovako na prvu. Kažimo samo kako su se naši plesači, ovaj puta, publici i dvanaestorici “strogih” sudaca, predstavili u neobičnim geografskim kombinacijama, koje su, u jednoj kategoriji okupili članove Plesnog studija iz Nove Gradiške, Požege i Pakraca, a posebno za ovo natjecanje pridružila im se i mlada plesna zvijezda u usponu Endi Schrotter, široj publici poznat kao superfinalist poznatog televizijskog show-a SUPERTALENT. I kući vratili s hrpom odličja najvećeg sjaja.( imena najuspješnijih, kao i osvojena odličja, očekujte tijekom današnjeg dana (ponedjeljak, 21.s vibnja), ali i u Sportskom pregledu ponedjeljkom od 14 sati.

 

Za sada kažimo samo kako je mlade plesače, ovjenčane svjetskim uspjehom,onako kako se to radi i u velikim gradovima, zajedno s njihovim trenericama, ali i voditeljicom Marinom Mihelčić sinoć (nedjelja, 20. svibnja) u središtu grada, uz ponosne roditelje, dočekala i zamjenica gradonačelnika dr. Ljepša Rakas Vujčić.

Iskrene čestitke plesačima Plesnog studija “Marine Mihelčić” uz želju za dobrom tjelesnom formom, što manje ozljeda i što više novih osvojenih odličja oko vrata. Svjetski vrh je uspješno “pao”, što je na redu?

Autor: Simonida Tarbuk

 

Komentari
Prethodni članakNK “Slaven” Ljupina
Sljedeći članakNa autocesti kod Dragalića vozio 226 km/h