Iako dan ranije, mnoštvo djece i njihovih roditelja došlo je sinoć u novogradiški Društveni dom kako bi se zabavili i uživali u prigodnom programu. Bučno, veselo i rasplesano mališani su dočekali Novu godinu, i ispratili staru. 

Roditelji, bake, djedovi i svi prisutni za vrijeme trajanja programa plesali su, družili se uz dječje delicije kojih nije nedostajalo. Djed Božićnjak se družio s djecom uz zajedničko fotografiranje. 

Pokrovitelj dočeka je Grad Nova Gradiška – Grad prijatelj djece, a kako bi najluđa noć u godini prošla u dobrom raspoloženju pobrinuli su se organizatori Gradska Knjižnica i prijatelji projekta Dječji vrtić Nova Gradiška, Rođendaonica Nova Gradiška, koordinatorica projekta i začetnica projekta Renata Matijašević.

– ” Atmosfera je vesela, djeca se ne boje kostimiranih vilenjaka, oni metaforički lijepo i vedro shvaćaju svijet dok smo mi odrasli pod pritiskom. Tek kad uđete u prostor gdje se djeca igraju, sretno plešu, vesele i osmjehuju jedni drugima zapravo shvatite koliko je život lijep. Trebamo se češće smijati, zabavljati i družiti, i naravno češće čitati.” – rekla je ravnateljica Gradske knjižnice Biljana Dakić.

Kao i prethodne tri, pa tako i ove godine, vrhunac večeri bilo je odbrojavanje do Nove 2020. godine i neizostavni vatromet.

Komentari
Prethodni članakKod Okučana izgorio automobil; prometna nesreća u Prvči, vozač napustio mjesto događaja…
Sljedeći članakOdlična glazba i gastro ponuda: Dočekajte Novu godinu na središnjem gradskom trgu