KOD DRAGALIĆA AUTOCESTOM JURIO 251 KM/H

Danas (30. prosinca), oko 1.40 sati, na sjevernom kolničkom traku autoceste A3, kod Dragalića, posada policijskog presretača Policijske postaje Nova Gradiška, uhvatila je nesavjesnog vozača, 51-godišnjeg državljanina Bugarske, koji je osobnim automobilom bugarskih registracijskih oznaka autocestom jurio 251 km/h. Policajci su vozača odmah na mjestu događaja kaznili novčanom kaznom te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 1. mjesec.

U POŽARU NA AUTOCESTI A3 IZGORIO AUTOMOBIL

U subotu (28.prosinca), oko 18.50 sati, na južnoj kolničkoj traci autocesti A3, kod Okučana, došlo je do požara na osobnom automobilu hrvatskih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao 20-godišnji hrvatski državljanin. Odmah po dojavi na mjesto događaja izašli su policijski službenici Policijske postaje Okučani i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška koji su ugasili požar. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a automobil je u potpunosti izgorio. U nedjelju (29.prosinca), policijski službenici su u nazočnosti inspektora za zaštitu od požara Službe civilne zaštite Slavonski Brod obavili očevid na mjestu događaja te su utvrdili da je do požara došlo uslijed tehničkog kvara na sustavu napajanja motora gorivom. Policijski službenici u vezi događaja dostavljaju izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

VOZAČ TERETNOG AUTOMOBILA UBRZO PRONAĐEN

Na prijelazu ceste preko željezničke pruge u Prvči, dana 29. prosinca, u 1.09 minuta, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, nakon koje je vozač napustio mjesta događaja, ne obavijestivši policiju. Policijski službenici su ubrzo pronašli vozača, utvrdivši da se radi od 23-godišnjaku.

Policijskim očevidom je utvrđeno da 23-godišnjak, upravljajući teretnim automobilom (slovenskih registracijskih oznaka), isti nije zaustavio ispred željezničke pruge, iako su polubranici bili spušteni, te uključeni svjetlosni signali, koji upozoravaju da se približava vlak, već je nastavio vožnju preko željezničke pruge.

Pritom je došlo do udara prednjeg dijela lokomotive u stražnji dio teretnog automobila, koji se potom prevrnuo i udario u žičanu ogradu i metalne stupove ograde (vlasništvo 70-godišnjaka), te metalni stup (vlasništvo Hrvatskih željeznica), zaustavivši se prevrnut na ogradi. Tijekom očevida, u vremenu od 1.09 do 3.15 minuta željeznički promet se odvijao južnim kolosijekom.

U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici protiv 23-godišnjaka podnose prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Komentari
Prethodni članakZimska liga: Parovi polufinalnih utakmica
Sljedeći članakVeseli mališani dočekali Novu godinu/foto