Nakon što je njen novi singl “Jesen zaplače” postigao zapažen uspjeh na radijskim stanicama diljem Hrvatske, Kim Verson će sutra, 10. siječnja u emisiji “Glazbeni show Dalibora Petka” (Narodni radio) u 18 sati pjesmu izvesti i uživo sa svojim bendom. Ovim nastupom Kim otvara koncertnu sezonu showa u 2013. godini, a na repertoaru će se naći brojne pjesme sa njenog prvijenca “Vjeruj u snove”, singlovi “Ponovo rođena”, “Usijani kamen”, “Poziv tvoj” i posebno uspješni hit “Nevidljivo blago”, te mnoge druge.

Kim će podršku dati njen prateći bend The Bridge koji čine izvrsni mladi glazbenici iz njezinog rodnog grada: gitarist Boris Živković, basist Danijel Kao, bubnjar Siniša Vasilić i klavijaturist Marko Strinavić (u lokalnim krugovima poznati i pod imenom Crna kronika). Osim radijske promocije aktualnog singla za koji se uskoro očekuje i video premijera, Kim sa svojim timom suradnika radi na materijalu za drugi album koji se očekuje krajem godine.

 

Glazbeni put Kim Verson

Kim je rođena 2. rujna 1993. godine u Novoj Gradiški gdje je završila i osnovnu glazbenu školu – instrument gitara. Jedno kraće vrijeme pohađala je sate solo pjevanja na zagrebačkoj Rock akademiji kod profesorice Maje Jakoliš. Svoj pjevački talent je potvrdila već s 11 godina kada je pobijedila na dječjem festivalu s pjesmom svog idola Celine Dion, “My heart will go on”. Tada je osvojila čak dvije zlatne medalje – od žirija i publike. Sudjelovala je i na dva Dječja Eurosonga, gdje je nastupila s pjesmama “Sretno dijete” i “Mi sad pjevamo”, za koje je sama napisala tekstove. Od tada redovito nastupa na raznim manifestacijama i priredbama od kojih možemo izdvojiti: Novogradiško glazbeno ljeto, Zlatni mikrofon Šibenika, Domijada i sl. U 2. sezoni glazbenog showa “Hrvatska traži zvijezdu”, putem glasova publike i žirija u trajanju od studenog 2009. godine, pa sve do lipnja 2010., odnijela je zasluženu pobjedu među 5000 prijavljenih kandidata. Njena prva pjesma “Nevidljivo Blago” koju je za pobjednika HTZ showa napisao Ante Pecotić vrlo brzo osvaja vrhove ljestvica brojnih radio postaja i postaje veliki hit. Kim nastupa na HTZ turneji u Zagrebu, Rijeci i Zadru te sudjeluje kao gošća na brojnim humanitarnim manifestacijama (jednu je i sama organizirala – u svrhu prikupljanja novca za nastradalu prijateljicu iz škole!). Album prvijenac izdala je 25. rujna 2010. Na njemu se našlo 13 pjesama, uključujući hit “Nevidljivo blago”, te duet s jednom od najboljih hrvatskih vokalistica, Zoricom Kondžom.

Autor: Zorislav Knežević, Dallas Records/photo: kimverson.com

Komentari
Prethodni članakĐuro Đaković važnom pobjedom sve bliže doigravanju
Sljedeći članakSweet dreams ili tamo negdje ispod duge…