Osim vremenskih neprilikama, i inflacija se odrazila na cijene povrća i voća, iako su skuplje, i dalje su pristupačne svima. Bobičasto voće, lubenice, mrkva, peršin, krastavci, paprike, salata, patlidžan, …samo su neke od sezonskih namirnica koje se mogu pronaći na šarenim štandovima naših ekoloških proizvođača. Kako su nam rekli, rajčica već prolazi zbog loših vremenskih uvijeta, prvo suša a zatim velike količine kiše i prevelika vlažnost. Tu je i cvjetača po nešto višoj cijeni od 20kn/kom. Paprike se prodaju od 10 do 12kn/kg, dok se lubenica još uvijek može kupiti za 5kn/kg.

Ekološki uzgojene namirnice razlog su ponovnom dolasku na tržnicu, potvrdili su to vjerni i odani kupci. Lijepo vrijeme uvijek popravlja raspoloženje, pa i povećava prodaju. Ako niste stigli posjetiti tržnicu, počastite se prekrasnim fotografijama jer čim je sunca tržnica poprima dodatni šarm.

S dolaskom jeseni, kupci se odlučuju za domaće proizvode koje će koristit za pripravu zimnicu. Najčešće se kupuju kupus, paprike, patlidžan, grincajg, zalena salata, kao i začini poput ljute i slatke paprike. Kako bi upotpunili svoju košaricu za kupovinu, osim voća i povrća, prodavači na tržnici nude razne vrste tjestenina, mlijeka i mliječnih prerađevina (posebno traženi su domaći sir i kajmak), te brojne kulinarske začine iz domaće radinosti.

 

Komentari
Prethodni članakUčenici OŠ Ante Starčevića obilježili manifestaciju Da se ne zaboravi
Sljedeći članakNeograničeno korištenje željezničkog prijevoza za oko 113.000 redovnih studenata