Prihvaćen je pilot-projekt povoljnijega javnog željezničkog prijevoza studenata.

Državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver istaknuo je da će se provedbom ovog pilot-projekta omogućiti neograničeno korištenje željezničkog prijevoza za oko 113.000 redovnih studenata na području Republike Hrvatske.

Rekao je i da će studenti moći putovati vlakom po jedinstvenoj cijeni od 75 kuna ili 10 eura za mjesečnu kartu te će kartu moći koristiti za svakodnevne odlaske na studij kao i povremena putovanja.

Predviđeno razdoblje provedbe Pilot-projekta je od 1. listopada 2022. do 30. rujna 2023. godine.

“S obzirom da se uvodi značajno povoljnija cijena mjesečne karte za studente, očekuje se signifikantno povećanje broja korisnika te se procjenjuje da trošak provedbe ne bi trebao biti veći od pet milijuna kuna za cijelo vrijeme trajanja pilot – projekta”, kazao je Bilaver.

Naglasio je da će se realizacijom pilot-projekta doprinijeti poboljšanju životnog standarda studenata, kao i njihovih obitelji, povećanju mobilnosti studenata, revitalizaciji prometa putničkih vlakova na nerazvijenim područjima i poticanju korištenja željezničkog prijevoza studentima i na ostalim područjima Republike Hrvatske.

Izvor: Vlada RH

Komentari
Prethodni članakNovogradiška tržnica: Bogata ponuda uz pristupačne cijene
Sljedeći članakAntun Valić imenovan za načelnika Policijske uprave brodsko posavske u drugom mandatu