OŠ Ante Starčevića tradicionalno je 16. rujna 2022. zajedno s Općinom Rešetari i Udrugom roditelja poginulih branitelja obilježila Dan sjećanja na 28 svojih sinova koji su položili živote na oltar Domovine.

Zapaljene su svijeće kod spomen obilježja u Rešetarima, a učinili su to predstavnici naše škole na čelu s ravnateljem Tihomirom Batalom, pedagoginja Marija Dautović, tajnik škole Mate Šimić te učiteljice 3.b i 4.a razreda sa svojim učenicima. Počast poginulim braniteljima odali su paljenjem svijeća i svi ostali učitelji razredne i predmetne nastave sa svojim učenicima, a toga dana obilježili smo i Dan branitelja Brodsko-posavske županije. U manifestaciji sudjeluje i izaslanstvo Udruge roditelja poginulih branitelja te izaslanstvo Općine Rešetari.

Ravnatelj Tihomir Batalo u svom pozdravnom govoru istaknuo je cilj manifestacije „Da se ne zaboravi“, a to je naučiti djecu i mlade poštovanju prema Domovini i braniteljima koji su nam omogućili život u slobodi, ali i domoljublje i sve vrednote koje su jamstvo budućnosti hrvatske države i hrvatskoga naroda. Učenici i učitelji su u tišini i molitvi i ove godine odali dužno poštovanje preminulim braniteljima, kako ispred spomenika u parku tako i na satovima vjeronauka i povijesti.

Komentari
Prethodni članakBesplatno u Kinu Nova Gradiška: Dokumentarac “Muzej revolucije”
Sljedeći članakNovogradiška tržnica: Bogata ponuda uz pristupačne cijene