Riječnik stranih riječi kaže kako je suvenir jedinstvena uspomena s putovanja, predmet koji simbolizira određeni geografski prostor, memorabilija koja ima posebno značenje za putnika. Jer, vratiti se s putovanja bez jedinstvene sitnice zvane suvenir, gotovo je kao da niste nigdje ni otputovali.

Putnici-namjernici, ali i prolaznici kroz Slavoniju, i naš grad, od sada će kući odlaziti s jedinstvenim uspomenama. Jer, od utorka, 11. prosinca, iako neslužbeno, zahvaljujući zalaganjima Turističke zajednice grada, i mi svoju suvenirnicu imamo. U gotovo idealnom prostoru visoke estetike i povijesnog značaja (stari Novogradiščani se još i danas sjećaju čuvene knjižare Bauer), čekaju vas brojni uporabni, ukrasni, ali i predmeti spremni za degustaciju koji u startu okom, mirisom i okusom, asociraju na Slavoniju.

 

Proizvodi su to brojnih domaćih proizvođača, predstavnika sve kvalitetnijih Obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava s novogradiškog, područja Brodsko-posavske županije, ali i drugih krajeva Hrvatske, koji su svoje mjesto našli u ukusno uređenom interijeru u kojemu se na sjajan način isprepliću povijest i sadašnjost, etnografija i suvremenost.

 

Iako će suvenirnica službeno vrata otvoriti 21. prosinca, prvog dana manifestacije Advent u našem gradu, shvatite ovo i kao jedinstvenu pozivnicu i navratite. Jer, ne putuje se samo cestom, reći će vam svaki fanatični “globtroter”. Putovati se može i uz pomoć imaginacije, ali i planiranim odlaskom u novogradišku Suvenirnicu. Isplanirajte stoga putovanje čarobnom Slavonijom, a onda se nagradite uspomenom. Osim toga, jedini istinski originalni poklon, s brendom grada, turističkom pričom i podlogom, od sada vas, zahvaljujući ovom prostoru, očekuje u središtu grada. Turizam, ovim potezom, ulazi na (mala) vrata knjižare Bauer u naš grad.

Autor: Simonida Tarbuk/photo: Zorislav Knežević

 

 

Komentari
Prethodni članakDostojanstveno i u boli
Sljedeći članakOaza sreće- još jedna uspješna godina