U organizaciji Saveza sportova Nova Gradiška u subotu je u središnjoj gradskoj Ulici slavonskih graničara održana manifestacija „Dan sporta”. Kako ističu organizatori, u gradu djeluju brojne sportske udruge (nogomet, rukomet, odbojka, kuglanje, biciklizam, košarka, atletika, karate…) čija su vrata za nove članove uvijek otvorena.

– O dobrobiti bavljenja sportom ne moramo ni govoriti, to se podrazumijeva. Sudjelovanjem u radu udruge stvara se zdravo okruženje u kojemu se napreduje po pitanju tolerancije, razumijevanja i zajedništva. Potražite sport u kojemu ćete se vi ili vaše dijete osjećati najbolje i najsigurnije, bio je moto i ove manifestacije. Ponudili smo svim našim sportskim klubovima i udrugama koje žele prezentirati svoj rad da pokažu sve ono što rade. U našem gradu djeluju 24 sportske udruge koje aktivno rade i okupljaju veliki broj ljudi, posebice mladih. Prilika je ovo pozvati i sve naše građane da prate njihove aktivnosti i da naši sugrađani vide koliko je djece uključeno u sportske aktivnosti u našem gradu. Grad Nova Gradiška nastoji financijski popratiti sve njihove aktivnosti i svake godine izdvajamo u Proračunu 50 tisuća kuna više za ovu namjenu, no činjenica je da su cijene energenata ove godine porasle, porasla je i cijena korištenja sportske dvorane, no nastojat ćemo u Savezu sportova Nova Gradiška iznaći dodatna sredstva kako bi pokrili eventualne gubitke. Uglavnom, cilj i današnjeg dana je promovirati sport i zdrav način života, mi smo talentirana zemlja i njegujemo veliki broj sportova, stoga pozivam roditelje da učlane svoje djecu u neku od ovih udruga – kaže predsjednik Saveza sportova Nova Gradiška i zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.

 

Komentari
Prethodni članakRavnateljica Mirela Brlić Trnka: Očito je da učenici, ali i roditelji prepoznaju značaj strukovnih zanimanja
Sljedeći članakNarušavanje javnog reda i mira, tjedni policijski nadzori..