NADZORIMA UTVRĐEN NIZ PREKRŠAJA

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, prilikom redovitih nadzora, utvrdili su da jedan ugostiteljski objekt (23. rujna, od 7 do 8 sati) na području Slavonskog Broda, radi izvan radnog vremena (radno vrijeme od 22 do 6 sati), te je više osoba (u dobi od 22 do 35) narušavalo javni red i mir vikom, galamom i puštanjem glasne glazbe. Također je utvrđeno da su dvojica zaposlenika ( u dobi od 22) posluživali alkoholna pića. Prilikom postupanja, policijski službenici su od 29-godišnjakinje oduzeli 4,91 gram droge marihuane i 0,01 gram droge kokain. U daljnjem postupanju policijski službenici su od jednog zaposlenika (35) privremeno oduzeli preklopni nož, te su svih šest osoba (svi alkoholizirani, osim jednog 22-godišnjaka) priveli u policijsku postaju, protiv kojih podnose optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok protiv 22-godišnjaka podnose prekršajnu prijavu i zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o prebivalištu. Protiv 32-godišnjakinje slijedi i prijava zbog prekršaja iz Zakona o prebivalištu, protiv 35-godišnjaka zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, dok protiv 29-godišnjakinje slijedi prijava zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga. Policijski službenici također dostavljaju obavijest nadležnom Državnom inspektoratu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

NARUŠAVALA JAVNI RED I MIR VIKOM I GALAMOM

U Slavonskom Brodu, na prostoru gradske tržnice, dana 24. rujna, oko 9.30 sati, 46-godišnjakinja je narušavala javni red i mir vikom i galamom. Također je vrijeđala riječima 70-godišnjaka i fizički ga napala. Ozlijeđenom je ponuđena liječnička pomoć koju je odbio. Protiv 46-godišnjakinje policija podnosi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

NARUŠAVAO JAVNI RED I MIR TE POLICAJCIMA ODBIO DATI OSOBNU ISKAZNICU

U Slavonskom Brodu, u subotu (24. rujna), u 13.50 sati, u naselju Marsonia, na prostoru dječjeg igrališta, alkoholizirani 48-godišnjak je narušavao javni red i mir vikom i galamom. Uslijed alkoholiziranosti u više navrata je padao na tlo i valjao se po travnatoj površini. Policijskim službenicima je odbio dati na uvid osobnu iskaznicu, te je iste vrijeđao i omalovažavao riječima. Nadalje je u policijskoj postaji odbio ponuđeno alko testiranje kao i liječničku pomoć. Policijski službenici protiv 48-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici.

TJEDNI POLICIJSKI NADZORI

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske od 19. do 25. rujna, dogodilo se 15 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenim osobama u kojima je 5 osoba lakše ozlijeđeno i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Policijski službenici su prošli tjedan prilikom nadzora prometa utvrdili 428 prometnih prekršaja, od kojih su najbrojniji prekršaji „4 glavne ubojice u prometu“ (brzina, pojas, alkohol i mobitel). Utvrđeno je 195 prekršaja nepropisnih brzina, 70 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 36 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, također su tijekom vikenda (24./25. rujna, od 23 do 5 sati), proveli i preventivno represivnu akciju s naglaskom na prekršaje pod utjecajem alkohola, te sankcionirali 12 vozača koji su upravljali automobilima pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim nadzorima prometa, te sudionike u prometu pozivaju na oprez i poštivanje prometnih propisa.

Komentari
Prethodni članakNova Gradiška: Održan „Dan sporta”
Sljedeći članakPsunj Sokol velikom pobjedom za ostanak u vrhu ljestvice