Svjetski mediji tvrde kako su Hrvatice jedne od najljepših žena na planeti Zemlji, hrvatski mediji to potvrđuju, a naš lokalni mediji na tu tezu nadovezuje kako su Novogradiščanke jedne od najljepših Hrvatica. Svatko hvali svoje, pa tako i mi. S razlogom. Razlog našeg ponosa i dokaz da su Novogradiščanke uistinu zavrijedile nositi epitet ljepotica je činjenica da je još jedna Novogradiščanka okrunjena titulom Miss.

Svi već dobro znate kako je Miss Universe Hrvatske Mia Pojatina, koja je zavrijedila svoju titulu kako ljepotom, tako i simpatičnim karakterom, a jeste li znali da Nova Gradiška odnedavno ima još jednu Missicu?

Monika Šimunović, 21-godišnjakinja sredinom ožujka ponijela je titulu Miss gluhih Hrvatske. Izbor je to koji je održan u Zagrebu, a kako nam je Monika rekla prijavili su se brat i ona iz znatiželje i stjecanja novih iskustava, no upravo to dovelo je Moniku do izbora za Miss i Mistera svijeta, Europe i Azije 2018. koji je nedavno održan u Pragu. 

Osim Monikine pobjede i vrijedne titule koju je ponijela, brat Ivan zavrijedio je titulu mistera fotogeničnosti. 

”Sretna sam i drago mi je što sam baš ja izabrana da predstavljam Hrvatsku na izboru za Miss i Mistera svijeta, Europe i Azije 2018.” – ponosno nam je rekla Monika

29.rujna održan je izbor za Miss i Mistera svijeta, Europe i Azije 2018. u Pragu. Na natjecanju je sudjelovalo dvoje hrvatskih gluhih predstavnika, Monika Šimunović i Josip Smokvina. Josip Smokvina odnio je titulu Mistera Europe, te tako po prvi puta doveo Hrvatsku u vrh natjecanja u kategoriji koja promiče jednake mogućnosti gluhih i nagluhih osoba.

U dijelu natjecanja u kojem su predstavnici prezentirali tradicijsku odjeću svoje zemlje, Monika je predstavila narodnu nošnju svog kraja – Slavoniju, a Josip, inače Riječanin, je izašao u kostimu Zametskog zvončara, te oduševio publiku zanimljivom koreografijom.

Naša predstavnica Monika, u dijelu programa u svečanim večernjim haljinama, je nosila haljinu najnagrađivanijeg hrvatskog modnog dizajnera, Igora Galaša, koji je tu haljinu izradio posebno za ovu priliku.  

”Nisam osvojila titulu Missice svijeta ili Europe, ali što je ljepše od titule Missice moje lijepe Hrvatske. Počašćena sam i sretna. Ovo iskustvo dalo mi je vjetar u leđa i dodatnu želju da se u bližoj budućnosti bavim modelingom ili manekenstvom” – na kraju je dodala Monika

Često se zbog fizičkih hendikepa zatvaramo u kukuljice i zbog javnog mijenja sebe smatramo manje vrijednima. Monika i Ivan Šimunović, te svi ostali sudionici dokaz su da poneki fizički nedostatci mogu biti pretvoreni u veličanstvene prednosti. Ključ uspjeha, dokazali su Šimunovići, nije u fizičkom savršenstvu nego u onome što nosimo u sebi, a upravo unutarnja ljepota ispoljava na van i naposljetku bude okrunjena laskavom titulom. 

Bravo Šimunovići – Nova Gradiška je ponosna na vas! 

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakUčiteljica Blaženka Logožar: Jednom kad se čovjek zaljubi u folkor, uvijek se vraća
Sljedeći članakMakedonski maratonci obilježavaju 11. obljetnicu pogibije Toše Proeskog/ foto