Jedanaestu godinu za redom sjećamo se  tragične prometne nesreće koja je 16. listopada ugasila život makedonskog glazbenog idola Toše Proeskog. U znak sjećanja na Tošu, čovjeka koji je spojio Hrvatsku i Makedoniju ove dvije države svake godine brojnim prigodnim sadržajima oko obljetnice njegove pogibije odaju počast balkanskom slavuju.

Makedonci obilaze Novu Gradišku, Novogradiščani odlaze u Makedoniju ne bili pokazali jaku vezu između ove dvije države i trajno sjećanje na velikog pjevača još većega srca. 

Tako su i ove godine maratonci iz Makedonije pristigli u Novu Gradišku odakle su započeli svoj 900 kilometara dugi maraton “Nova Gradiška-Kruševo”. Od mjesta novogradiškog nogometnog stadiona s kojeg je prije jedanaest godina prevezeno tijelo pokojnog pjevača do njegovog posljednjeg počivališta Gumenj na koji pristižu u ponedjeljak u podne trčati će se u znak sjećanja na preminulog pjevača. 

Prije samog polaska na 900 kilometara dugi put ispred spomenika Toši Proeskom kod Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška tradicionalno su položeni vijenci od strane Ivane Trupina u ime grada Nova Gradiška, izaslanika grada Zagreba, makedonskih maratonaca, te obožavatelja tragično preminulog pjevača anđeoskog glasa.

Nakon polaganja vijenaca točno u 17 sati maratonci su krenuli na put prema Kruševu popraćeni pljeskom i lijepim željama za sigurnim i mirnim putem te sretnim pristizanjem na odredište. 

Istovremeno u Star Dojranu u Republici Makedoniji održava se Treći turnir rukometnih veterana “Toše Proeski” na kojem sudjeluju novogradiški rukometni veterani i veteranke. S novogradiškim rukometnim veteranima je i delegacija Grada Nova Gradiška na čelu s gradonačelnikom Vinkom Grgićem.

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakNova Gradiška ima još jednu Missicu – posebnu, nesvakidašnju, predivnu
Sljedeći članakPolicija radi na jačanju povjerenja i prijateljskog odnosa s djecom