Učiteljica s dugogodišnjim radnim iskustvom u Osnovnoj školi „Ante Starčevića”, velika zaljubljenica u folklor i bogatu narodnu baštinu rodne nam Slavonije, prve su riječi koje većini ljudi, vjerujemo, prve padaju na pamet kada želimo opisati Blaženku Logožar.

Samozatajna, vrijedna, uvijek s osmijehom, s djecom i za djecu, čest gost i sudionik brojnih manifestacija diljem novogradiškog kraja. Odgojila brojne generacije učenika, ali i malih folkloraša.

Blaženka je, naime, voditeljica Folklorne sekcije u ovoj školi.

Sreli smo je i protekle subote na manifestaciji „Slavonija vesela” koju su organizirali članovi Folklornog ansambla mladih iz Nove Gradiške.

Ovoga je puta došla sa svojim učenicima i članovima Folklorne sekcije Osnovne škole „Ante Starčevića” iz Rešetara kako bi i oni dali svoj doprinos obilježavanju ove manifestacije:

– Naravno, sve za učenike i djecu. Ako su već izabrali da se bave tradicijskom kulturom, onda im treba omogućiti da vide sve aspekte naše kulture. Godinama radim s djecom i mogu reći da me djeca sve više iznenađuju, rado prihvaćaju nove ideje i akcije.Tako su i danas rado prihvatili sudjelovati na ovoj manifestaciji, a pridružili su im se i njihovi roditelji.

Već dugi niz godina vodim folklornu sekciju u našoj školi. Volim folklor, pjesmu, ples, rad s mladima. Nije nam lako, nažalost, djece je sve manje, ali ne odustajemo.

Djecu nastojimo animirati i pokazati im sve prednosti bavljenja folklorom. Jednom kada se čovjek zaljubi u folklor, može posustati na trenutak, ali uvijek se vraća. Tako se i meni ponekad događa.

Bilo je trenutaka kada mi bude teško, no kada vidim da je iza moga rada nešto i da djeca uživaju u onome što su odabrali kao svoju slobodnu aktivnost, sve mi to bude dodatni poticaj za daljnji rad. Volim raditi s djecom, družiti se s njima, a foklor će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu – s osmijehom nam reče Blaženka Logožar.

Komentari
Prethodni članakIn memoriam Toše Proeski: Danas kreće Memorijalni maraton Nova Gradiška-Kruševo
Sljedeći članakNova Gradiška ima još jednu Missicu – posebnu, nesvakidašnju, predivnu