Kao što je aktualna gradska vlast najavila prigodom donošenja Proračuna Grada za 2020. godinu, krenuo je još jedan kapitalni projekt Grada, izgradnja Gradske vijećnice, suvremeno uređenog kompleksa u središtu grada.

Kako ističe gradonačelnik Vinko Grgić, riječ je o novoj Gradskoj vijećnici koja će imati kapacitet sto sjedećih mjesta, arhitektonski i infrastrukturno prilagođena potrebama zbog kojih se i krenulo s njenom izgradnjom.

Bit će to kongresna dvorana koja će se koristiti za potrebe održavanja Gradskog vijeća, ali i brojne prezentacije tvrtki i ustanova te razna događanja. Vrijednost je projekta 4,4 milijuna kuna bez PDV-a i vjerujem da će do kraja godine biti završena.

Riječ je o pomno planiranom projektu koji se pripremao skoro dvije godine. Morali smo ispoštivati sve tražene uvjete i iznimno se veselim još jednom projektu koji će dodatno ukrasiti središnji dio našeg grada – kaže Grgić.

– Uskoro nas očekuje i otvorenje i Tehnološkog inkubatora, još jednog projekta koji ima za cilj razvoj visokokvalitetne poduzetničko poslovne infrastrukture kao osnove za razvoj poduzetništva i privlačenje investicija temeljenih na inovacijama, znanju i naprednim tehnologijama što omogućava stvaranje visoko kvalitetnih radnih mjesta, s posebnim naglaskom na učinkovito upravljanje okolišem i resursima.

Razvojem poduzetničko poslovne infrastrukture te privlačenjem investicija u sektore visoke tehnologije stvaraju se uvjeti za intenzivni razvoj postojećih i osnivanje novih tvrtki.

Ukupna je vrijednost projekta 29.847.343,00 kuna, dok je iznos bespovratnih sredstava 19.945.084,25 kuna. Kontinuirano razgovaramo s potencijalnim investitorima, stoga uskoro očekujemo otvaranje i ovog kapitalnog projekta.

Dodajmo tome, da ćemo 3. srpnja u prostoru bivše prodavaonice „Varteks” otvoriti i novouređeni „Slavonski dućan”, stoga mogu sa zadovoljstvom reći da se puno lijepih stvari događa ovih dana u našem gradu – zaključio je Grgić.

 

Komentari