Iako je bivši novogradiški gradonačelnik Vuković, prije više od godinu dana, djeci lagao kako im poklanja vrtić, očekuje 30 tisuća kuna naknade za ‘duševne boli’, jer smo napisali da ‘djecu laže u oči ih gledajući’.

Grad Nova Gradiška raspisao je natječaj za izvođača radova na dovršetku dogradnje i adaptacije dječjeg vrtića „Maslača”. Rok za dostavu ponuda je 26. ožujak i ako ne bude neplaniranih okolnosti na natječaj (žalbe), radovi će vrlo brzo započeti i kako očekuje gradonačelnik Željko Bigović, biti dovršeni u rujnu, do početka nove vrtićke godine.

Trebalo je utrošiti dosta truda da bi se, nakon problema s izvođačem radova, prekinuti radovi na obnovi vrtića nastavili.

– Prošle godine smo inicirali da Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova posao dogradnje i adaptacije dječjeg vrtića dodijeli Gradu. Uspjeli smo da se raskine ugovor s dosadašnjim izvođačem radova tvrtkom Feniks i ove godine smo potpisali ugovor s Ministarstvom po kojem je Grad preuzeo sve poslove obnove i završetka radova.

Prošli tjedan je objavljen natječaj u oglasniku javne nabave na koji se već javljaju razni ponuditelji i neke domaće tvrtke. Ima dosta obrtničkih poslova iz područja malog poduzetništva i obrtništva. Vjerujem da će naći mogućnost zajedničkog nastupanja i da će se u obnovu vrtića uključiti što više tvrtki s područja grada Nove Gradiške – kaže gradonačelnik Željko Bigović.

Vrijednost radova je 3,1 milijun kuna bez PDV-a, koje su osigurali Ministarstvo regionalnog razvoja i Grad. Radovi bi trebali biti dovršeni u krajnjem roku od 8 mjeseci. Tako danas piše novagra.

 

Unatoč očitim lažima tužili novinare
Tko se još sjeća da smo na SBplusu objavili tekst: “Gradonačelnik djeci laže u oči ih gledajući”, a potom i prilog o sudskom epilogu? Nitko, ili rijetki.
Zahvaljujući sucu brodskog općinskog suda, koji je tijekom postupka doslovno primijenio pravne norme, novinari neće u zatvor. Ali, pred novogradiškim sudom proces teče dalje. Dvojica društveno-političkih štetočina ne odustaju od korištenja autoriteta u vlastitom ‘vilajetu’ te pokušavaju, zbog ‘pretrpljenih duševnih boli’, od novinara naplatiti po 30 tisuća kuna.
Da bi netko podnio zahtjev za naknadu štete po osnovu duševnih boli, mora imati dušu. A ova dvojica političkih metuzalema i sitnoposjednika, očito, dušu nemaju – u protivnom ne bi djecu u oči lagali. Nemaju niti karaktera, u protivnom ne bi tužili novinare koji su istinu pisali. Nemaju niti obraza – u protivnom ne bi, nakon oslobađajuće presude na kaznenom sudu, nastavili tražiti odštetu za ‘duševne boli’. (SBplus)

Autor: sbplus.hr

Komentari