Sinoć je u gradskoj vijećnici održana osnivačka skupština Gradske organizacije Hrvatske zore – stranke naroda za grad Novu Gradišku. Za predsjednicu jednoglasno je izabrana dr. Mirela Ivanović, a u Izvršni odbor: Zvonko Čulina, Kristina Šimić, Alen Junašević, Tanja Bešlić, Alen Odak, Mato Modrić i Mario Mandušić.
U ime domaćina nazočnima su se obratili Damir Špančić, član Predsjedništva stranke, Milan Petrak, zamjenik predsjednika prof. dr. sc. Milana Kujundžića, Gordan Žanić, predsjednik zagrebačkog ogranka Hrvatske zore.  
Stjepan Sviben, član Predsjedništva Hrvatske zore imenovan je predsjednikom Radnog predsjedništva, pa je shodno tome i vodio skupštinu i ujedno pozdravio goste Damira Matoševića, predsjednika novogradiškog HSP-a, Dubravka Gubića, predsjednika HDSSB-a Nova Gradiška, čije su se stranke zajedno sa Zorom ujedinile, na državnoj razini, u Savez za Hrvatsku.

Za predsjednicu jednoglasno je  izabrana dr. Mirela Ivanović, a u Izvršni odbor: Zvonko Čulina, Kristina Šimić, Alen Junašević, Tanja Bešlić, Alen Odak, Mato Modrić i Mario Mandušić.

Zahvaljujući na povjerenju i izboru za predsjednicu dr. Mirela Ivanović je, među ostalim, istaknula kako se odlučila ući u politiku jer svojim znanjem želi dati doprinos novom putu i razvoju svoga grada. Vrijedi se boriti za ideale jer je to zapravo i jedini način da nešto promijenimo na bolje, kazala je.
Vodstvo stranke i njezina tijela  čine mladi i obrazovani ljudi, kao i  hrvatski branitelji što su posebno istaknuli i čelni ljudi stranke.
Milan Petrak između ostalog rekao je,  kako svi hrvatski građani moraju prihvatiti odgovornost za Hrvatsku i ono što se događalo u njoj, a prvi ispit  Hrvatske zore i Saveza za Hrvatsku dogodit će se na izborima za Europarlament.

– Hrvatskim građanima potrebna je nova politička opcija, a to je Hrvatska zora stranka naroda koja nudi nov pristup politici. Želimo davati, a ne uzimati od naroda koji je osiromašen, bez nade, bez posla zahvaljujući dosadašnjim političkim elitama. U svojim redovima ne želimo lopove i nepoštene. Ovu zemlju trebaju voditi oni koji su je stvarali, gospodarstvenici i mladi.

Treba zaustaviti odlazak obrazovanih iz Hrvatske i u njihovoj im domovini ponuditi bolju budućnost, zaključak je sinoćnje osnivačke skupštine.

Autor: Radiong

Komentari