Jedinstvenoj svehrvatskoj manifestaciji „Noći muzeja” pridružili su se i Sičani.

Naime, kako nam javljaju iz Kulturno umjetničkog društva „Radinje” Siče odlučili su i oni pokazati sve ono čime se diče i ponose. Etno kutak ili etno soba, kako je rado nazivaju, sjajno je uređen prostor u sičanskom Društvenom domu gdje su izložili sve ono čime se ponose i što štuju.

Starinske škrinje, ormari, jastuci, nošnje, sve ono što se godinama skupljalo u ovom selu, izložili su u ovom jedinstvenom prostoru, stoga ukoliko vas put nanese u ovo slavonsko mjesto, svakako ih posjetite.

– Svatko je od mještana donio nešto svoje, staro, autohtono, od nošnji, perina, starih predmeta, namještaja, a onda smo je zajedničkim snagama uredili. Na neki smo način pokušali “zaustaviti” vrijeme i svim “putnicima namjernicima” prezentirati dio naše prošlosti – ističu vrijedni članovi ovoga društva.

Iza njih je više nego uspješna godina, „odradili” su niz nastupa, svoje tradicionalne smotre, a u tijeku su pripreme za tradicionalnu, županijsku Smotru folklora „Županija igra i pjeva” koja će se održati u Hrvatskom domu u Novoj Kapeli u subotu, 16. veljače s početkom u 18,00 sati.

– Godišnje odradimo oko 30 nastupa i 115 radnih akcija. Snimili smo i dva filma. Jako sam ponosan na sve svoje aktivne i podupirajuće članove društva kao i na sve mještane našeg malog sela koji se uključuju u sve naše radne akcije i aktivnosti. Dovoljno je samo iznijeti ideju, prezentirati je mještanima i članovima društva i realizacija je tu. Veliku nam potporu u radu pruža i Općina Nova Kapela i načelnik Ivan Šmit, stoga im ovim putem želimo zahvaliti. Sada smo u „velikim” pripremama, bliži nam se smotra, birat ćemo najljepšu snašu naše Brodsko posavske županije, prezentirati dio našega rada, stoga se nadamo da će se posjetitelji kao i svih proteklih godina odazvati na našu smotru – kaže Ivica Šebelić, predsjednik Kulturno umjetničkog društva “Radinje” Siče.

 

Komentari
Prethodni članakKlaster Slavonija na sajmu Destinationshow u Londonu
Sljedeći članakOdržano 5. Pokladno jahanje u Dragaliću: Ljepota u tradiciji Slavonije / foto