Turističke zajednice županija klastera Slavonija: Brodsko – posavska, Osječko – baranjska, Požeško – slavonska, Virovitičko podravska i Vukovarsko – srijemska, u suradnji sa Zagrebačkom županijom te uz potporu Hrvatske turističke zajednice, prestavljaju ponudu istočne Hrvatske na sajmu Destinationshow koji se od 30. siječnja do 3. veljače održava u Londonu.

Klaster Slavonija predstavljaju Josip Mikolčić, pomoćnik direktorice TZ Virovitičko – podravske županije i Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko – srijemske županije. Na sajmu se predstavljaju i županije Dalmacije te Lika.

Hrvatska je iznimno popularna destinacija za sadržajni odmor turista iz Velike Britanije, a o atraktivnoj ponudi i do sada manje poznatih destinacije Hrvatske, upoznaju se upravo posjetom sajmu.

Posjetitelji sajma najboljim i biranim riječima opisuje ljepote Hrvatske i pozitivna iskustva i doživljaje žele ponoviti i upoznati i cijelu Hrvatsku.

Posjetitelji sajma koji traže nove destinacije za svoje putovanje žele doživjeti kulturno bogatstvo područja, uživati u ljepotama prirode, aktivno biciklirajuci ili u šetnji i iznimno su zainteresirani za miran odmor bez gužve. Uz dobro organizirani prijevoz, a vlakovi su lokalni prijevoz o kojem se najviše raspituju, niti jedna destinacija nije daleko.

Nažalost, svi oni koji putuju organizirano posredstvom putničkih agencija ističu razočaranost da niti jedna ne nudi sadržaje i programe za sve dijelove Hrvatske.

Nedostatak organizirane ponude posjete kontinentalnom dijelu Hrvatske značajno utječe na spori rast inozemnih turističkih dolazaka i noćenja u klaster Slavonija. Pružanjem konkretnih informacija o ponudi i sadržajima kontinentalne Hrvatske, kako posjetiteljima tako i inozemnim turoperatorima, upravo zajednički pristup tržištu i partnerima može dovesti do ostvarenja cilja – uvrštenje Slavonije i kontinentalne Hrvatske na turističku kartu Europe kao još jedne od neponovljivih ljepota Hrvatske.

Komentari
Prethodni članakOtovren natječaj za sufinanciranje športskih programa
Sljedeći članak„Noć muzeja” na sičanski način: Otvorili vrata svog etno kutka / foto