U suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Novogradiška udruga za promicanje lokalne uprave i samouprave NG plus u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava ”Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina”, dana 06. ožujka 2020. godine u Novoj Gradiški potpisala je Ugovor o bespovratnim sredstvima za provedbu projekta ”Razvoj socijalnog kapitala lokalne zajednice”.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 599.780,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava. Područje provedbe projekta je Brodsko – posavska županija, a trajanje 18 mjeseci. Tijekom projekta udruga će redovito obaviještavati o provedbi projektnih aktivnosti putem medija.

Projekt se provodi u suradnji s Gradom Nova Gradiška, Udrugom gluhih i nagluhih Nova Gradiška i Udrugom slijepih Nova Gradiška.

Cilj projekta je ojačati 20 nezaposlenih korisnika kroz stjecanje javne isprave putem verificiranih programa osposobljavanja, te kroz usvajanje mekih i transverzalnih vještina. Naime, kako bi ojačali položaj za tržište rada, 20 dugotrajno nezaposlenih žena i mladih s područja Nove Gradiške steći će javnu ispravu o osposobljavanju za novo zanimanje. Po završetku formalnih edukacija korisnici će nadopuniti svoja znanja i ojačati svoje vještine kroz edukacije koje se smatraju razvojem mekih i transverzalnih vještina. Isto tako korisnici će ojačati svoje digitalne kompetencije kroz E-learning edukaciju, te će biti ojačani da koriste ovaj tip edukacija i ubuduće.

Gore navedeno postići ćemo kroz sljedeće elemente:
1. Pet nezaposlenih osoba osposobljeno za zanimanje RAČUNALNI OPRATER ZA OBLIKOVANJE INTERNET STRANICA
2. Pet nezaposlenih osoba osposobljeno za zanimanje SERVISER – MONTAŽER RASHLADNIH I KLIMA UREĐAJA
3. Pet nezaposlenih osoba osposobljeno za zanimanje RAČUNALNI OPERATER
4. Pet nezaposlenih osoba osposobljeno za zanimanje KUHAR
5. Nabava blokova, olovki i vrećica za sudionike osposobljavanja
6. Edukacija jačanja komunikacijskih i prezentacijskih vještina za 20 sudionika
7. Edukacija pisanja CV-a i molbe za posao za 20 sudionika
8. Edukacija učinkovitog traženja posla i prikupljanja informacija o tržištu rada za 20 sudionika
9. Edukacija o mogućnosti samozapošljavanja i pokretanja posla za 20 sudionika
10. Pet modula e-learninga ”Male tajne zapošljavanja”

Sve to i puno više nas očekuje u narednom periodu. Pratite RadioNG.hr portal kako bi se informirali o projektnim aktivnostima koje provodimo i koje ćemo provoditi u budućnosti.

 

 

Komentari
Prethodni članakPotvrđena službena brojka: U Hrvatskoj trenutno 99 zaraženih
Sljedeći članakFOTO: I Novogradiščani se drže uputa – ljudi u redu čekaju vani, a ulice gotovo prazne