Za ovo doba godine neprirodna tišina, prazne ulice i kafići… U ovome smo zajedno!

“Ovako nije bilo ni za vrijeme rata”, komentar je koji se može često čuti posljednja dva dana, iako su se brojni vratili u grad, ulice su prazne i tihe, a napetost se itekako osjeti u zraku. 

Kada ustanete ujutro i pažljivo osluhnete, prvo što se primijeti jest nedostatak zvučne ”pozadine”, onog potmulog udaljenog šuma i brujanja grada, te života općenito.

Iako su još jučer Novogradiščani nesmetano cirkulirali gradom, danas je situacija puno mirnija, tek nekolicinu građana mogli smo sresti, jer konačno su, kako se čini, shvatili ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo. 

Da stvari nisu kao inače, dobro se vidi kada se krene u promet – izostaju jutarnje i popodnevne poslovične gužve u kojima se ponekad znamo naći.

Brojne su tvrtke reorganizirale poslovanje, reducirale broj zaposlenika na terenu i u prostorijama kompanije, velikom broju ljudi omogućen je rad od kuće, kako bi se što više smanjila mogućnost zaraze.

Među ostalim, potvrđena je prva smrt od koronavirusa u Hrvatskoj, a riječ je o muškarcu iz Pule, potvrđeno je Twitter profilu koronavirus.hr.

U Hrvatskoj je s današnjim danom zabilježeno ukupno 99 osoba zaraženih koronavirusom, od kojih je pet izliječeno, rečeno je na Nacionalnom stožeru civilne zaštite RH. Zasada dva bolesnika imaju srednje teške simptome, dok ostali pokazuju blage oblike bolesti. Trenutno je 12519 osoba u samoizolaciji, a 769 kontakata se intenzivno prati. U karanteni je 79 osoba i 18 vozača.

Predstavnici Nacionalnog stožera poručuju da je epidemiološka situacija u našoj zemlji i dalje jako dobra, uz naglasak da u Kini danas nije zabilježen niti jedan novi slučaj, da izlazi iz epidemije, te da takav scenarij očekuje i Europu.

Ostanite kod kuće i pobjedimo ovo zajedno! 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakNG Plus za nezaposlene: Saznajte što nas očekuje kroz projekt…
Sljedeći članakObavijest iz Odlagališta d.o.o.