U 9h počela je press konferencija Nacinalnog stožera Civilne zaštite. “Imamo ukupno 99 pozitivnih osoba i 5 izliječenih. Ukupno je testirano 1264 uzorka. Situacija je epidemiološki vrlo dobra”, rekla je Maja Grba Bujević.

Alemka Markotić rekla je da dva bolesnika imaju srednje teške simprtome, svi ostali lakše. Više od 12.000 je u samoizolaciji, rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

KB Dubrava se reorganizira te će formirati šator ispred bolnice.

“Nakon puno izvida našeg objekta bolnice od strane Ministarstva i tehničkih konzultanata odlučeno je da se za potrebe respiracijskog centra krene u prenamjenu objekta A (psihijatrija i mikrobiologija) i objekta B (JDK) i hitne službe naše bolnice. Dodatno, na parkingu bolnice izgradit će se poljska bolnica.

Postojeći prenamijenjeni prostori bi trebali zadovoljiti kapacitete od 150 kreveta sa respiratorima. Sa stručne strane radit će se u smjenama od 12 h, na 20 kreveta će biti 4 liječnika i 12 sestara. Iz naše bolnice kao što je i ranije u dopisu navedeno trebali bi raditi svi liječnici anesteziolozi, intenzivisti, specijalizanti, anestezije, te  internisti i neurolozi koji dežuraju u jedinicama intenzivnog liječenja bilo koje vrste.

Od Ministarstva će biti traženo još 50 liječnika iz drugih bolnica za potrebe rada. Objekt C tj. glavna zgrada neće raditi, hitna služba se i dalje usmjerava kao i sada”, navodi se u priopćenju KB Dubrava.  Novim mjerama, na 30 dana, zabranjuju se javna okupljanja i sportski događaji, obustavlja rad u ugostiteljskim objektima i prodavaonicama osim prehrambenih i ljekarni, obustavlja se rad sportskih i rekreacijskih centara i obustavljaju se vjerska okupljanja.

Izvor: N1

Komentari
Prethodni članakZaključak Stožera CZ Grada Nova Gradiška
Sljedeći članakNG Plus za nezaposlene: Saznajte što nas očekuje kroz projekt…