U suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Novogradiška udruga za promicanje lokalne uprave i samouprave NG PLUS u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava ”Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina” provodi projekt ”Razvoj socijalnog kapitala lokalne zajednice”. 

Projekt provodimo u suradnji s Gradom Nova Gradiška, Udrugom gluhih i nagluhih Nova Gradiška i Udrugom slijepih Nova Gradiška.

Kroz projekt su zaposlene dvije osobe, Rajko Aleksić kao voditelj projekta i Tamara Magdić koordinator i osoba za odnose s javnošću.

Kako smo ranije i isticali cilj projekta je ojačati 20 nezaposlenih korisnika kroz stjecanje javne isprave putem verificiranih programa osposobljavanja, te kroz usvajanje mekih i transverzalnih vještina.

Unazad deset mjeseci provedbe projekta, odradili smo tri od četiri edukacije u POU AMC Nova Gradiška. Četvero nezaposlenih osoba osposobljeno je za zanimanje RAČUNALNI OPERATER ZA OBLIKOVANJE INTERNET STRANICA, pet za zanimanje RAČUNALNI OPERATER, te pet za zanimanje KUHAR. Dodatna edukacija za zanimanje RAČUNALNI OPERATER ZA OBLIKOVANJE INTERNET STRANICA je u tijeku, ali i pri kraju. 

Među ostalim, u sklopu projekta održali smo i e-learning ”Male tajne zapošljavanja” koji je  vodio konzultant Čedo Velašević, a svih pet modula dostupni su OVDJE. 

Nedavno smo proveli i soft skills edukaciju ”Mogućnosti samozapošljavanja i pokretanja posla”. Devet korisnika je pod stručnim vodstvom predavačice Helene Sedlaček kroz pet dana učilo i nadograđivalo već postojeće znanje. 

Zanimljivih je deset mjeseci iza nas, još dosta toga nas očekuje u narednom periodu, stoga svakako pratite radiong.hr kako bi se dodatno informirali. 

Na kraju podsjećamo, projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 599.780,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

 

 

 

 

Komentari