Iako nam prave niske temperature i minusi, prema najavama meteorologa tek stižu i pravog snijega još nije ni bilo, dobro je podsjetiti se na stara, dobra pravila, koja vrijede i dalje. Naime, iz Grada Nova Gradiška podsjećaju građane, vlasnike ili korisnike stanova, ugostiteljskih, trgovačkih i drugih poslovnih prostorija, te vlasnike kioska i pokretnih naprava da su na temelju odredbi članka 66., 67., 68. i 69. Odluke o komunalnom redu na području Grada Nove Gradiške („Novogradiški glasnik“ br. 2/04, 2/08, 7/09), u vrijeme stvaranja poledica, padanja ledenih kiša i snježnih oborina obvezni organizirati posipavanje, održavanje i čišćenje pješačkih površina ispred navedenih objekata.

Također su obvezni održavati i čistiti stepeništa, te ulaze u stambene zgrade, uklanjati led i snijeg sa krovova zgrada kada je narušena sigurnost prolaznika uslijed mogućih oborina.

Komunalni redar obavlja kontrolu čišćenja snijega na javnim površinama te se mole građani da se pridržavaju Odluke o komunalnom redu, a sve kako bi se izbjegli padovi i ozljeđivanje građana jer odgovornost za nastalu štetu snosi obveznik čišćenja.

Ukoliko nositelji utvrđenih obveza za uklanjanje snijega i leda ne izvrše iste, komunalni redar će odrediti uklanjanje snijega i leda na njihov trošak te pokrenuti prekršajni postupak, ističu u Gradu Nova Gradiška.

A da u Novoj Gradiški sve funkcionira, uvjerili smo se i jutros na ulicama našeg grada. Djelatnici tvrtke „Ekokong” od jutra su na terenu, čiste i kako ističu, sve je pod kontrolom.

 

Komentari