U suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Novogradiška udruga za promicanje lokalne uprave i samouprave NG PLUS u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava ”Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina” provodi projekt ”Razvoj socijalnog kapitala lokalne zajednice”. 

Kroz projekt, osim verificiranih programa osposobljavanja provodimo i soft skills edukacije, od kojih smo tri već priveli kraju.

Prva edukacija bila je ”Mogućnosti zapošljavanja i pokretanja posla”, nakon toga uslijedila je edukacija ”Jačanje komunikacijskih i prezentacijskih vještina”, a prošloga tjedna privedena je kraju i edukacija ”Pisanje CV-a i molbe za posao”. Dakle, ostala nam je još samo edukacija ”Učinkovito traženje posla i prikupljanje informacija o tržištu rada”. 

Naime, edukacija ”Pisanje CV-a i molbe za posao” trajala je pet dana, a osam korisnika vrijedno je učilo i nadograđivalo postojeće znanje u POU AMC NG.

Molba za posao je tekst kojim se ukratko predstavljate poslodavcu te ističete osobine, vještine i iskustva koja su ključna za posao za koji se natječete.

Molbu, kao i životopis, potrebno je uvijek iznova prilagođavati pojedinom radnom mjestu za koje se natječete. Važno je obratiti pažnju na relevantna znanja, vještine i sposobnosti koje pojedino radno mjesto zahtijeva, te pri tome isticati one kompetencije i radno iskustvo koji zadovoljavaju te zahtjeve

Ukoliko ste tek završili fakultet ili srednju školu, istaknut ćete postignuća koja ste stekli za vrijeme obrazovanja, osobine i izvanškolske aktivnosti. Dugogodišnja praksa je pokazala kako poslodavci cijene proaktivnost i želju za učenjem, odnosno spremnost na promjene i kontinuirano ulaganje u vlastita znanja i vještine.

Ukoliko imate dugogodišnje radno iskustvo u području za koje se natječete, možete istaknuti svoje kompetencije u poslovima koje ste do sada obavljali te postignuća na prijašnjim radnim mjestima i/ili iskustva na upravljačkim pozicijama u sektoru.

Dok je životopis kratak i precizno napisan tekst kojim se opisuju osobna dostignuća na obrazovnom planu, prethodno radno iskustvo, specifična znanja, vještine i osobine koje su važne prilikom prijave za specifično radno mjesto ili posao.

Na temelju životopisa kandidata često se vrši predselekcija, odnosno odabir kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete navedenog radnog mjesta. Iz tog je razloga važno kvalitetno napisati životopis pri čemu je poželjno voditi računa i o određenim pravilima o kojima su također korisnici učili.

Sve to i puno više naši korisnici su naučili tijekom edukacije. 

Podsjetimo, projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 599.780,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

Komentari
Prethodni članakSvestrana Klara Ergović: Od hobija do vlastitog brenda
Sljedeći članakPredstavljamo vam novog župnika u župi Kraljice svete Krunice Marija Matijevića