Klara Ergović iz Lužana studentica je 2. godine diplomskog studija na Grafičkom fakultetu u Zagrebu koja kaže kako voli to što studira, ali da je njezina prva ljubav bila fotografija, koja se javila u kasnim osnovnoškolskim danima, a koju je izbrusila na raznim kolegijima na fakultetu i u studentskoj udruzi eSTUDENT.

Klara tvrdi kako ju je fotografija oduvijek zanimala, no smatrala ju je hobijem, stoga je upisala grafički dizajn.

-” Što se tiče grafičkog dizajna, iskreno nisam sigurna. Znala sam oduvijek da se želim baviti nekakvim dizajnom, ali ne sjećam se kako je točno prevagnulo baš na grafički dizajn. Mislim da mi je tu dosta pomogao profesor iz srednje škole, koji mi je predavao likovnu umjetnost u gimnaziji u Novoj Gradiški, i kod kojega sam išla na izborni sat gdje smo slikali i crtali.”

Osim što voli upoznavati nove ljude, obožava i putovati, a avantura u SAD-u, poznatija pod nazivom Work&Travel, promijenila joj je poglede na život u potpunosti.

-” Najzanimljivije što sam posjetila je definitivno SAD, provela sam tamo dva ljeta, putovala sam istočnoj i zapadnoj obali, radila studentske poslove, posjetila sve veće gradove kad sam imala slobodan dan. Super je iskustvo otići na tri mjeseca, živjela sam i radila, no ne bih se mogla zamisliti na dulji period. Ne sviđa mi se taj njihov način života, mislim da smo mi odrasli u puno boljem svijetu. Puno rade, putuju na posao i ostaje im jako malo vremena za obitelj, prijatelje, uživanje. Kada se situacija s pandemijom smiri, voljela bih otputovati u neku azijsku državu, priroda je predivna, kultura me privlači, hrana također, ” – rekla nam je Klara kroz razgovor.

Trenutno radi na vlastitom brendu pod nazivom Shika, odnosno tiska vlastite ilustracije na odjevne predmete. Sve radi sama – od otiska, crtanja ilustracija, do fotografije i marketinga. 

-” Odluka o pokretanju brenda je zapravo došla naglo. Upisala sam apsolventsku godinu jer sam se htjela isprofilirati kao grafički dizajner, tražila sam posao i nije išlo. Trebala mi tema za diplomski rad pa sam razmišljala pokrenuti printanje svojih ilustracija, mali biznis, moja mentorica je bila oduševljena idejom jer spajam ugodno s korisnim. To se sve izorganiziralo u par mjeseci, sve radim sama, ilustracije crtam rukom na papiru zatim digitaliziram na računalu. Ilustracije s točkicama se izdvajaju od ostalih jer su sitni detalji, druge grafike su izvedene vedrim bojama, jednostavnim prikazima, usto pokušavam ilustracije staviti na mjesta odjeće gdje nisu uobičajena, poput rukava, leđa.. Sve radim po sebi, onako kako bi ja nosila, pa pretpostavljam da ima još ljudi koji vole istaknuti svoj stil na posebniji drugačiji način. Za sada sam samo na društvenim mrežama, no planiram otvoriti web shop, proširiti tržište. Dovoljno je javiti se u inbox i sve se dogovorimo. Zasad kupujem majice na koje printam svoje ilustracije, no u budućnosti planiram ostvariti partnerstvo kako bi mi bilo lakše stvoriti jedan hrvatski brend,”- ističe Klara.

Klara tvrdi kako je njen stav jasan – uspjeh ne dolazi sam od sebe, treba uložiti puno truda, vremena ali i novca.

-” U budućnosti želim ostvariti suradnje i partnerstvo s hrvatskim tvrtkama, možda otvoriti svoju trgovinu. U slobodno vrijeme crtam, dajem cijelu sebe u taj svoj mali posao, dnevni boravak se pretvorio u tiskaru. Volim biciklizam, provoditi vrijeme s prijateljima, u prirodi, no volim i raditi. Sve stignem, samo je potrebna dobra organizacija. Trudim se probiti, ostvariti suradnje, izaći u susret kupcima, i najdraže mi je kad su zadovoljni i ponove narudžbu,”- ističe ova mlada ambiciozna djevojka, o kojoj ćemo sigurni smo još čuti.  

Komentari
Prethodni članakOpćina Vrbje ”Zajedno za žene”; provedeno drugo vrednovanje
Sljedeći članakNG PLUS za nezaposlene: Priveli smo kraju još jednu soft skills edukaciju