Zbog nedavne smrti nekoliko svećenika Požeške biskupije, biskup Antun Škvorčević imenovao je šestoricu novih župnika u vremenu kad se redovito ne vrše svećenički premještaji, od kojih su trojica uvedeni u službu na Pepelnicu a druga trojica 20. veljače, u predvečerje prve korizmene nedjelje.

Prepošt požeškog Stolnog kaptola Ivica Žuljević uveo je 17. veljače Marija Matijevića u službu župnika župe Kraljice svete Krunice u Novoj Gradiški.

Velečasni Mario Matijević rođen je 10. lipnja 1984. godine u Novoj Gradiški od oca Ivana i majke Marije r. Jakovljević. Kršten je u župi sv. Antuna Padovanskog u Starom Petrovom Selu. Osnovnu školu polazio je u Starom Petrovom Selu, a srednju, Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju i dječačko sjemenište na Šalati u Zagrebu gdje je i maturirao 2003. godine. Iste godine stupio je u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu i započeo filozofsko – teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je diplomirao 2009. godine.

Požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević zaredio ga je za đakona 18. listopada 2008. u požeškoj Katedrali, a đakonski praktikum vršio je u župi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Novoj Gradiški.

27. lipnja 2009. biskup Antun Škvorčević zaredio ga je za prezbitera u požeškoj Katedrali te mu je povjerena služba župnog vikara u daruvarskim župama Presvetog Trojstva i sv. Antuna Padovanskog. Godine 2011. imenovan je prefektom na Kolegiju Požeške biskupije, povjerenikom za duhovna zvanja Požeške biskupije i bilježnikom Biskupskog ordinarijata u Požegi.

2013. godine imenovan je upraviteljem župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici.

 

Komentari
Prethodni članakNG PLUS za nezaposlene: Priveli smo kraju još jednu soft skills edukaciju
Sljedeći članakNovogradiščani jedva dočekali: Mnoštvo ljudi ispija kavu na terasama omiljenih kafića!