U suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Novogradiška udruga za promicanje lokalne uprave i samouprave NG PLUS u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava ”Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina” provodi projekt ”Razvoj socijalnog kapitala lokalne zajednice”.

Kroz projekt provodimo četiri edukacije među kojima je i ona za kuhara.

U Pučkom otvorenom učilištu AMC Nova Gradiška u petak, 12.06.2020. peteročlana ekipa započela je educiranje, koje će im, kako kažu koristiti u budućnosti, a sada tri mjeseca kasnije i edukacije i praksu privode kraju. 

Marina i Alen Kohajda, Slavica Krizmanić i Ivan Damjanović praksu obavljaju u OB NG, dok je Mateja Vonić samostalno pronašla privatni poslovni objekt u kojem usavršava svoje znanje. 

Tijekom edukacija povratne informacije bile su pozitivne, i naši korisnici su pozitivno istome pristupili, a kako su nam javili iz Učilišta, uskoro ih očekuje završni ispit, nakon kojega će, ako ga polože, dobiti i diplomu. 

Našim budućim kuharima želimo puno sreće. 

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 599.780,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

 

Komentari
Prethodni članakŽupanija osigurala još dva vozila za hitnu medicinu
Sljedeći članakOva Općina građanima će sufinancirati energetsku obnovu obiteljskih kuća