U digitalnoj bazi Rural Directa svi registrirani proizvođači na području Republike Hrvatske međusobno su povezani, ali što je najvažnije na vrlo jednostavan način može im pristupiti bilo koji kupac. 

Ulazak u bazu je otvorenog tipa za sve potencijalne kupce, i potpuno je besplatna. Oni mogu pretraživati željene proizvode putem niza „filtera“ poput lokacije, vrste proizvoda, vremenskog perioda (odnosi se na sezonske proizvode) i sl. Na taj način pogoduje se i proizvođaču koji jednostavnije i brže dolazi do saznanja o potrebnoj količini koju treba proizvesti, ali i kupcu koji brže i lakše ostvaruje kontakt s proizvođačem. I ne samo to. Kupac putem ove digitalne platforme može dobiti uvid u način proizvodnje jer svi proizvođači samoinicijativno reklamiraju vlastite prerađevine i plodove uz priložene fotografije i videozapise.

Najveća prednost ove digitalne platforme je njena jednostavnost i transparentnost. A upravo to nedostajalo je sektoru poljoprivrede svih prethodnih godina.

Tim koji stoji iza ove inicijative već je deset godina na usluzi stanovnicima ruralnog prostora pokušavajući im omogućiti ekonomsko dostojanstvo. Do sada su za njih realizirali na desetke projekata koji su financirani sredstvima iz fondova EU-a i na taj su način donijeli novac na ruralni prostor.

Povezivanjem proizvođača u jednu cjelovitu bazu pomoći će se njihovom udruživanju, čime će se stvoriti potencijal za vraćanja ekonomskog dostojanstva u ruralni prostor. 

Stoga pozivaju sve proizvođače koji njeguju jednake vrijednosti i brinu o ekonomskoj stabilnosti malih proizvođača da podrže ovu inicijativu i uđu u najveću bazu kreatora vrijednosti s ruralnih područja.

Komentari