Nakon što je jučer, 16. travnja zabilježen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom COVID-19, tijekom protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba. U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 20 pozitivnih slučajeva od čega je 18 aktivnih te po 1 izliječena osoba i 1 preminula osoba. U karanteni se trenutno nalazi 11 osoba od čega su dvije osobe napustile istu po isteku četrnaestodnevne samoizaolacije. Danas je održan redovan sastanak Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije na kojoj je raspravljano o operativnim pitanjima iz djelokruga Stožera.

Kako je istaknuto, sve žurne službe kao i druge institucije u sastavu Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije djeluju i postupaju sukladno propisanim mjerama i odlukama Nacionalnog i Županijskog stožera CZ.

Županijski stožer civilne zaštite opetovano poziva sve građane da poštuju mjere i preporuke nacionalnog Stožera CZ, a posebice one o potrebi fizičkog distanciranja, zabrane okupljanja na javnim površinama i izbjegavanja privatnih okupljanja u većem broju.

Komentari