Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje podsjeća korisnike doplatka za djecu da do kraja mjeseca veljače trebaju podnijeti zahtjeve kako bi mogli bez prekida nastaviti primati doplatak i u 2016. godini.

Uz zahtjev za ostvarivanje prava na doplatak za djecu nije potrebno dostavljati dokaze o ostvarenom ukupnom dohotku kućanstva doplatka za djecu od Porezne uprave, poslodavca, HZZO i HZZ. Ukoliko su podnositelj zahtjeva i/ili članovi njegovog kućanstva ostvarili dohodak ili mirovinu iz inozemstva, potrebno je uz zahtjev priložiti dokaze o visini istih.

Svima koji zahtjev za nastavno utvrđivanje prava na doplatak za djecu podnesu nakon propisanog roka, kao i onima koji podnose nove zahtjeve, pravo pripada od dana podnošenja zahtjeva. Zahtjevi se podnose Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, područnoj službi, uredu ili ispostavi prema mjestu prebivališta podnositelja. Za rješavanje o pravu na doplatak za djecu primjenom pravnih propisa EU nadležna je Područna služba u Zagrebu, Mihanovićeva 3.

Korisnici kojima zahtjev za priznanje prava na doplatak za djecu podnesen u prethodnoj godini još nije okončan, u R Hrvatskoj i/ili u drugoj državi članici EU , podnose također zahtjev za ostvarivanje prava u 2016.

Sve detalje potražite na stranicama : http://mirovinsko.hr/

Foto: Ilustracija.

Komentari
Prethodni članakMale maškare uveselile sugrađane / Foto
Sljedeći članak111 godina Hrvatskog pjevačkog društva „Tomislav“