Pjevanje, druženje, očuvanje tradicije, nakana je i cilj rada Hrvatskog pjevačkog društva „Tomislav“ i u godini koja je pred nama. Zaključeno je to na sinoćnjoj, redovnoj godišnjoj skupštini Hrvatskog pjevačkog društva „Tomislav“ održanoj u prostorijama „Slavin doma“, prostora u kojem već dugi niz godina radi ovo pjevačko društvo.

Podsjetimo, prostorije je članovima „Tomislava“ darovala njihova članica, pokojna Slava Tomlinović, kao zahvalu za sve dane provedene u ovom društvu. Zahvaljujući angažmanu članova „Tomislava“, Općine Cernik i mještana prostorije su obnovljene, a uskoro će u ovom prostoru s radom početi i ambulanta Opće medicine.

– Sklopili smo ugovor s Brodsko posavskom županijom i Domom zdravlja, stoga vjerujemo da će novootvorena ambulanta uskoro zaživjeti i primiti prve pacijente – ističe predsjednik HPD „Tomislav“ Đuro Vuk.

Društvo s radom i aktivnostima nastavlja i u ovoj godini:  – Prošla je bila izuzetno aktivna, puna koncerata i gostovanja, obilježili smo i 110 godina postojanja i rada društva, a istim tempom nastavljamo i u ovoj godini. Uskoro nam kreće nova generacija „Škole tambure“, jedinstvenog projekta koji je pokrenut 2005. godine i koji je od tada „iznjedrio“ nekoliko generacija tamburaša. Problem nam je jedino u odlasku mladih članova na školovanje, što je neminovno, no, nadamo se da će nam se i vratiti. Vrata su nam otvorena za sve ljude dobre volje, pjevače, svirače, stoga nam se pridružite. „Tomislav“ je brojnim njegovim članovima na neki način postao druga obitelj – dodaje Vuk.

Riječi podrške na sinoćnjoj godišnjoj skupštini uputili su im i načelnik Općine Cernik Nikola Jugović, predstavnici udruga i prijateljskih društava, a sve završeno, onako kako to obično biva, zajedničkim druženjem.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakNa vrijeme podnesite zahtjev za dječji doplatak
Sljedeći članakPoraz košarkaša “Strmca”