Društvo “Naša djeca” Nova Gradiška u suradnji s Dječjim vrtićem, gradskim osnovnim školama, Mažoretkinjama grada Nove Gradiške, Gradskom glazbom, te udrugama Folklornim ansamblom mladih Nova Gradiška i Hrvatskom kulturno umjetničkom udrugom „Trenk“ Nova Gradiška i ove godine organizirali su Dječji pokladni dan u sklopu Pokladnih dana u Novoj Gradiški.

Predsjednica novogradiškog Društva “Naša djeca”Verica Lukačević pozdravila je sve okupljene ističući značaj ovog događaja kao dugogodišnje tradicije u našem Gradu, koja prije svega ima za cilj okupiti mališane uz jedno lijepo druženje i dobru zabavu. U ime grada Nova Gradiška pozdravnu riječ održala je Porčelnica odjela za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj.

Odgojiteljice dječjih skupina novogradiškog Dječjeg vrtića i učitelji i učiteljice obje osnovne škole potrudili su se da i ove godine mališani budu dobro namaškarani. Bilo je tu žabica, domina, vila, vilenjaka, likova iz Kremenka, smješkića, balona, pčelica , svega što dječje srce može poželjeti.

Okupljanje sudionika počelo je u dvorištu Osnovne škole “Mato Lovrak”, a povorka se kretala Ulicom Maksimilijana Benkovića do križanja s Ulicom slavonskih graničara, te nastavila Ulicom slavonskih graničara do gradske pozornice na središnjem gradskom Trgu.

Predstavljanje dječjih pokladnih skupina održano je na pozornici koja je ovom prigodom zasjala u novom ruhu, veselom i nakićenom.

no images were found

Komentari
Prethodni članakZlatni narodni vez Radija Nova Gradiška ponovno “napunio” dvoranu Doma kulture /foto
Sljedeći članakNa vrijeme podnesite zahtjev za dječji doplatak