Pred 150 gledatelja cernička Mladost je dočekala Višnjevac u sklopu 10. kola 3. HNL Istok.

Gosti su jedinu pravu priliku u prvom poluvremenu imali u 7. minuti susreta kad nakon proboja po boku Repinc asistira Mihaljeviću koji pogađa vratnicu s 5 metara udaljenosti. Nakon te akcije Mladost preuzima kontrolu nad igrom i stvara prvu priliku već u 8. minuti, no udarac Kumića brani vrlo dobri vratar Jakovljević. U 18. minuti susreta Mulac upućuje snažan udarac sa 22 metra kojim je pokušao iznenaditi gostojućeg vratara, ali lopta odlazi uz lijevu vratnicu. U 24. minuti domaćini dolaze do vodstva. Bungić prima loptu te se po desnom boku probija u šesnaesterac Višnjevca i asistira Kumiću koji nečuvan i bez većih problema trese mrežu gostiju. Nakon pogotka Mladost još povećava pritisak i već u 32. minuti na centaršut Bungića, Lukšić udara loptu glavom, ali lopta odlazi pored gola.

 

U 35. minuti susreta glavni akter je ponovno Lukšić koji prima loptu na 25 metara udaljenosti od gola i snažnim udarcem iz okreta puca tik iznad grede što je izazvalo i veliki uzdah publike. Do kraja prvog dijela Mladost je još nekoliko puta pokušala povećati prednost, ali je nedostajalo preciznosti.

 

Nakon odmora gledali smo potpuno drugačiju utakmicu u kojoj su momčadi zamijenile uloge. Višnjevac je preuzeo ulogu napadača dok se Mladost branila. Preokret je najavio Mihaljević već u 48. minuti udarcem sa 16 metara, ali Kao je bio spreman te zaustavio loptu. Idućih 10-ak minuta igralo se uglavnom na sredini terena, te se vidjelo da Višnjevac polako preuzima kontrolu nad igrom. Nakon pritiska gosti dolaze do izjednačenja u  66. minuti. Merkeš upućuje centaršut u šesnaesterac, a Mihaljević udara loptu glavom od zemlju i ona ulazi u gol. Nakon izjednačujućeg gola prvu priliku sa promjenu rezultata imali su domaći. Kumić i Curić nakon nekoliko duplih paseva dolaze pred vrata Višnjevca, ali obrana gostiju u zadnji tren spriječava udarac i izbija loptu u korner.

 

U 90. minuti nastala je gužva u šesnaestercu gostijuće ekipe, a golman Jakovljević istrčava s vrata kako bi izbio loptu koja dolazi do Lukšića na 20 metara, a on lobom prebacuje Jakovljevića, no Bubalo je pratio situaciju, stao na vrata i glavom spriječio pogodak. Konačan rezultat postavlja Skender u 91. minuti nakon brze akcije i odnosi bodove u Višnjevac.

Autor: Marko Šimić

 

Komentari
Prethodni članakKoliko poznajemo demokraciju?
Sljedeći članakNagrada knjižnici u Okučanima